La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

divendres, 27 de febrer del 2015

CONFITURA DE PELL DE TARONJA


Fer la confitura de pell de taronja, es una mica laboriosa, porta temps, però el resultat compensa.
Les taronges que facis servir han de ser de pell gruixuda i que per aconseguir una quantitat petita de confitura, necessites forces taronges. Aprofitant la polpa per fer suc, per menjar-les, per postres.......

 
 

INGREDIENTS

Taronges de pell gruixuda

Sucre 

Aigua

SOM-HI

Pelar les taronges, treien la rodona de dalt i baix i fen uns talls verticals a la pell, quatre o sis i pelar sense treure la part blanca, reservar la polpa a la nevera.

Ficar una cassola amb aigua abundant al foc i quan arrenqui el bull tirar les pells, fer coure duran 5 minuts i escorre-les. Repetir l'operació 5 vegades. Aquest procés es per eliminar l'amargor de la pell.


Un cop freda, preparar la mateixa quantitat de sucre i d'aigua: tant per tant el mateix pes de pell de taronja per el de sucre i els mateixos ml.d'aigua. (500x500x500)

Posar en una cassola l'aigua i el sucre. Passats 5 minuts des del moment en que arrenqui el bull, afegir la pell de taronja i deixar-la coure 5 minuts.
 

Apagar el foc, deixar-la refredar i repetir el procés 4 cops més (deixant-la refredar totalment cada cop).
L'últim cop, fer-lo a foc molt lent, veure que es confita i ha absorbit el aigua i el sucre.

Ja hem finalitzat, deixar refredar.

Deixar assecar sobre reixeta d'un dia per l'altre o al forn a baixa temperatura.

Guardar amb tuppers al frigorífic o al congelador a petites porcions per fer-les servir per postres, pastisseria, batuts......
o menjar com a caprici.


Està deliciosa!!!!!!!!!!!!!


4 comentaris:

  1. Només la pell no ho he fet, sempre amb la taronja sencera. Ideal per aprofitar les pells, les de la taronja tenen molt bon gust.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Hauràs d´obrir una secció al blog de confitures i melmelades....de quina fruita és falta fer-ne? M´agradat que no sigui difícil de fer...i si està deliciosa encara més.

    ResponElimina
  3. una recepta sensacional, amb moltes aplicacions.

    ResponElimina
  4. Un recepta a tenir amb compte i aprofitar ara que tenim taronges bones! petons

    ResponElimina