L' última trobada del curs de les classes d'abans de vacances del Espai del Consum de Bon Preu Esclat, impartides per el simpàtic i super cuiner Pep Nogué, ens va fer 3 receptes ( 2 entrants i 1 prostre ) com sempre i amb la facilitat que el caracteritza, ràpids i super bons, ideals per fer-los al estiu .
Jo improvitzada ment i amb una mica d'inspiració, vaig tunejar una de les seves receptes, dic tunejar, perquè no tenia pensat de fer-les llavors i no disposava de tots els ingredients, crec per això, que em vaig sortir. Ja, que aquest entrant va resultar vistos i bo.
INGREDIENTS
8 figues ben madures
100 grams de formatge parmesà
100 grams de ruca
2 dl. d'oli d'oliva verge extra
50 grams de fruits secs
sal en escames
reducció de vinagre balsàmic
En Pep va fer.ho en lloc del parmesà amb taquets de fetge gras d'ànec.
SOM-HI
Peleu les figues i talleu-les per la meitat. Poseu quatre meitats entremig d'un paper de cocció i aixafeu-les per tal que quedi una làmina de 3 o 4 mm. de gruix. Tapeu bé i congeleu.
Quan sigui congelat, traieu i poseu en un plat.
Ratlleu el formatge amb un pelador i col·loqueu damunt de les figues.
En Pep va fer.ho en lloc del parmesà, amb taquets de fetge gras d'ànec.
Poseu també la ruca.
Tritureu els fruits secs amb l'oli i pose-ho un pols de sal, per amanir el carpaccio.
Acabeu amb unes escames de sal i unes gotes de reducció de balsàmic.
Fet amb formatge, pot ser un entrant per a vegetarians.
quina bona pintaaa!!! genial aquest plat de carpaccio de figues! petons
ResponEliminaRoser que tinguis un bon estiu!!!
EliminaPetonets
La verdad que se ve divino, que original plato!!!
ResponEliminaPetons
Facil i resultón!!!
EliminaBuen verano.
Besos
T'ha quedat espectacular!!!!!
ResponEliminaPetonets
Bones vacances Maria!!!!!
EliminaQue descansis.
Petons
Amb parmesà ha de quedar igual de bona que amb foie ;)
ResponEliminaVinc a acomiadar-me per les vacances, ens veiem a la tornada!
Gemma que tinguis unes bones vacances!!
EliminaTu mereixes.
Petons i fins a la tornada.
Isabel