La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dijous, 1 d’agost del 2013

CARPACCIO DE FIGUES AMB PARMESÀ I OLI DE FRUITS SECS

                         


 L' última trobada del curs de les classes d'abans de vacances del Espai del Consum de Bon Preu Esclatimpartides per el simpàtic i super cuiner Pep Nogué, ens va fer 3 receptes ( 2 entrants i 1 prostre ) com sempre  i amb la facilitat que el caracteritza, ràpids i super bons, ideals per fer-los al estiu .
Jo improvitzada ment i amb una mica d'inspiració, vaig tunejar una de les seves receptes, dic tunejar, perquè no tenia pensat de fer-les llavors i no disposava de tots els ingredients, crec per això, que em vaig sortir. Ja, que aquest entrant va resultar vistos i bo. 

INGREDIENTS

8 figues ben madures

100 grams de formatge parmesà

100 grams de ruca

2 dl. d'oli d'oliva verge extra

50 grams de fruits secs 

sal en escames 

reducció de vinagre balsàmic

En Pep va fer.ho en lloc del parmesà amb taquets de fetge gras d'ànec.

SOM-HI 

Peleu les figues i talleu-les per la meitat. Poseu quatre meitats entremig d'un paper de cocció i aixafeu-les per tal que quedi una làmina de 3 o 4  mm. de gruix. Tapeu bé i congeleu.

Quan sigui congelat, traieu i poseu en un plat.

Ratlleu el formatge amb un pelador i col·loqueu damunt de les figues.  

En Pep va fer.ho en lloc del parmesà, amb taquets de fetge gras d'ànec.


Poseu també la ruca.

Tritureu els fruits secs amb l'oli i pose-ho un pols de sal, per amanir el carpaccio.

Acabeu amb unes escames de sal i unes gotes de reducció de balsàmic.


Fet amb formatge, pot ser un entrant per a vegetarians.

8 comentaris:

  1. quina bona pintaaa!!! genial aquest plat de carpaccio de figues! petons

    ResponElimina
  2. La verdad que se ve divino, que original plato!!!
    Petons

    ResponElimina
  3. T'ha quedat espectacular!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Amb parmesà ha de quedar igual de bona que amb foie ;)

    Vinc a acomiadar-me per les vacances, ens veiem a la tornada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gemma que tinguis unes bones vacances!!
      Tu mereixes.
      Petons i fins a la tornada.
      Isabel

      Elimina