Per fer la massa de pizza
INGREDIENTS
250 grams de farina
30 ml. d'oli d'oliva
200 ml. d'aigua
sal
20 grams de llevat fresc
per el farcit
2 cullerades de tomàquet freixit
formatge (amb aquest cas, Mossarella)
orenga
pot ser ceba, xampinyons, gambetes, pernil, formatges...........(el que vulguem)
SOM-HI
Amb un bol gran o sobre la taula de cuina molt neta, fiquem la farina i la sal, al mig fem un forat i posem el llevat esmicolat, poc a poc i tirem l'oli i l'aigua tèbia i amassem, anem tirant polsims de farina per que la massa corri i no parem d'amassar una bona estona de 6 0 7 minuts, la massa te que separarse de les parets del bol o de la taula de cuina.
Col·loquem la massa amb el bol, tapada amb un drap de cuina o amb paper film i la deixem reposar amb un lloc fresc o dins del frigorífic uns 30 minuts com a mínim. Veurem que la massa creix.
Estirem la massa i amb un rodet, la fem lo prima o gruixuda que vulguem i a la mida que ens vagi bé.
Aquesta es la meva manera de fer la base de la pizza, el farcit depèn del gust que vulguem.
Jo normalment obro el frigorífic i m'inspiro amb el que tinc, xampinyons, ceba, tomàquet, pernil, tonyina, porro.............Això si, el que mai em falta es el formatge i l'orenga.
Amb aquest cas, una vegada la massa estirada, li vaig ficar dos cullerades de tomàquet fregit i amb la base de la cullera l'estenc per sobre de la massa i desprès, ceba poxada i rodelles de carbassó, formatge ratllat i uns taquets de pernil que vaig trobar.
Menters escalfem el forn la farcim, forn a 200 º baix de 25 a 30 minuts, al moment de servir vaig posar uns quants canonges.
Si ens sobre massa, la podem congelar embolicada amb paper film i fer-la servir un altre vegada.
Bon profit!!!!!!!!!
I als que ja fe-ho vacances , que les gaudi-ho.
quina pizza més bona! m'encanten tots els ingredients, segur que la faré! un petonet, fa menjeraaaaaaaaaaa
ResponEliminaelrinconvegetarianodemarga.blogspot.com.es
Que bona!!! A casa la fem molt la pizza de verdures, sobretot amb carbassó!! Queden boníssimes i molt light!!
ResponEliminaNo t´has deixat cap dels ingredients que jo hi afegiria...Ideal per sopar. Bones vacances!
ResponEliminaUna pizza boníssima!!!! també m'agraden tots el ingredients. Aquesta cau una nit d'aquestes.
ResponEliminaPetonets
M'encanten les pizzes casolanes, amb la massa ben feta i el farcit al gust... boníssima!
ResponEliminaHola Isabel estimada i guapa tu
ResponEliminaJa se que fa llunes que no et visito però fins que no arrivi l´hivern no tinc massa temps, millor, això vol dir que tinc feina de la que es cobra, je,je,
com sempre unes propostes de super hummm
mil petonets maca, Susanna
A l'estiu sempre cau algun dia aquesta coca, bé pizza... està super! petó
ResponElimina