Aquesta recepta de croquetes, be per l'entusiasme del Josep de Menja de bacallà.
Va publicar la recepta i al llegir la seva entrada, de cop vaig pensar, aquestes croquetes les tinc que fer. Deuen estar super bones. La veritat es que no em vaig equivocar.
Si a la cuina poses alegria e il·lusió, quasi tot surt boníssim, com aquestes croquetes.
INGREDIENTS
250 grams de bacallà remullat
Una ceba tendra
150 grams de farina
150 grams de farina
½ litre de llet
Un rovell d’ou
Sal i pebre
Nou moscada
1 ou per arrebossar
Pa ratllat
Farina per arrebossar
Oli d’oliva
Julivert
Amb aquests ingredients m'han sortit aquestes croquetes
Amb aquests ingredients m'han sortit aquestes croquetes
SOM-HI
Tallem la ceba
tendra fina. Esmicolem el bacallà remullat en trossets
petits. Mentrestant posem la llet a escalfar.
En una paella
prou ample que ens hi càpiguen tots els ingredients posem oli d’oliva i afegim la ceba tendra tallada i escalfem. Quan estigui
transparent afegim el bacallà esmicolat i la farina remenant amb una
cullera de fusta fins que la farina no faci grumolls. Afegim la llet calenta
courem i remenem fins que la pasta es desenganxi de la paella. Afegim el rovell de l’ou remenem i
retirem del foc. Comprovar de sal, pebre i ratllem una mica de nou moscada.
Poseu la pasta de
les croquetes estesa en un recipient pla. Deixeu reposar i refredar unes 4 o 5 hores. Formen
les croquetes, enfarinem, passem per ou batut i arrebossem amb pa ratllat. .
Fregim (submergim en l'oli ben calent) fins que estiguin daurades. Traiem i les posem en un plat amb paper absorbent perquè deixin anar l’excés d’oli.
Les croquetes daurades, cruixents i recent fetes estan molt bones.
Dediquem un mica de temps a la
cuina i gaudirem d'unes croquetes immillorables.
Qué bones!!! jo las faig igual, però no he posat mai el rovell al final, ho provaré!
ResponEliminaPetonets
m'encanta el bacallà a qualsevol lloc i fet de qualsevol manera! aquestes croquetes, de vici!! petons
ResponEliminaIsabel, t'han sortit estupendes i ara m'has fet venir ganes de fer-ne de casolanes altre cop, que fa temps que només en menjo als bars de tapes. Ja m'agraden, ja, les croquetes, i molt!! Però com les fetes a casa cap!! Les de bacallà, per cert, són de les meves prefes... hi hi hi. Petons!
ResponEliminaIsabel; Eiii... el de l'entrada sóc jo... quina "ilu" veure el meu nom, i el del meu bloc, en el teu... a que sí que són requetebones...? si és que l'amor ho fa quasi tot, veritat? bonííííí´simes Isabel.
ResponEliminaSalutacions Isabel¡¡ :O) :O)
Hola Isabel soc M Josep de Confitures i Croquetes. Una abraçada
ResponElimina