La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dissabte, 13 de juliol del 2013

CROQUETES DE BACALLÀ

 
                            


 Aquesta recepta de croquetes, be per l'entusiasme del Josep de Menja de bacallà.
Va publicar la recepta i al llegir la seva entrada, de cop vaig pensar, aquestes croquetes les tinc que fer. Deuen estar super bones. La veritat es que no em vaig equivocar. 
Si a la cuina poses alegria e il·lusió, quasi tot surt boníssim, com aquestes croquetes.
                                       


 INGREDIENTS

   250 grams de bacallà remullat
    Una ceba  tendra 
    150 grams de farina 

    ½ litre de llet

    Un rovell d’ou

    Sal i pebre

    Nou moscada

    1 ou per arrebossar

    Pa ratllat 

    Farina per arrebossar

    Oli d’oliva

    Julivert

                              
                               Amb aquests ingredients m'han sortit aquestes croquetes

                                    

SOM-HI


Tallem la ceba tendra fina. Esmicolem el bacallà remullat en trossets petits. Mentrestant posem la llet a escalfar.



En una paella prou ample  que ens hi càpiguen tots els ingredients posem oli d’oliva i afegim la ceba tendra tallada i escalfem. Quan estigui transparent afegim el bacallà esmicolat i la farina remenant amb una cullera de fusta fins que la farina no faci grumolls. Afegim la llet calenta courem i remenem fins que la pasta es desenganxi de la paella.  Afegim el rovell de l’ou remenem i retirem del foc. Comprovar de sal, pebre i ratllem una mica de nou moscada.



Poseu la pasta de les croquetes estesa en un recipient pla. Deixeu reposar i refredar unes 4 o 5 hores. Formen les croquetes, enfarinem, passem per ou batut i arrebossem amb pa ratllat.  .


Fregim (submergim en l'oli ben calent) fins que estiguin daurades. Traiem i les posem en un plat amb paper absorbent perquè deixin anar l’excés d’oli.



Les croquetes daurades, cruixents i recent fetes estan molt bones.
 Dediquem un mica de temps a la cuina i gaudirem d'unes croquetes immillorables. 


5 comentaris:

  1. Qué bones!!! jo las faig igual, però no he posat mai el rovell al final, ho provaré!
    Petonets

    ResponElimina
  2. m'encanta el bacallà a qualsevol lloc i fet de qualsevol manera! aquestes croquetes, de vici!! petons

    ResponElimina
  3. Isabel, t'han sortit estupendes i ara m'has fet venir ganes de fer-ne de casolanes altre cop, que fa temps que només en menjo als bars de tapes. Ja m'agraden, ja, les croquetes, i molt!! Però com les fetes a casa cap!! Les de bacallà, per cert, són de les meves prefes... hi hi hi. Petons!

    ResponElimina
  4. Isabel; Eiii... el de l'entrada sóc jo... quina "ilu" veure el meu nom, i el del meu bloc, en el teu... a que sí que són requetebones...? si és que l'amor ho fa quasi tot, veritat? bonííííí´simes Isabel.
    Salutacions Isabel¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  5. Hola Isabel soc M Josep de Confitures i Croquetes. Una abraçada

    ResponElimina