La passada setmana la nostre amiga Àngela, en va portar un bossa plena de figues del seu terreny.
Que es pot fer amb les figues? Es pot fer melmelada?....
I com a mi m'agrada molt cuinar, em vaig posar el davantal i....."Mans a l'obra" o millor "Mans als fogons"
I vaig fer la melmelada.
Aquestes son les proporcions
INGREDIENTS
1 Kg. de figues
300 grams de sucre morè (pot ser blanc)
suc de 1/2 llimona
1 branca de canyella
SOM-HI
Rentar les figues, tallar el pessonet y les figues a quarts.
Barrejar-les amb el suc de llimona, un tros de pell, la branca de canyella i el sucre.
Ficar-les amb un bol i deixar reposar unes quantes hores.
Passat el temps ficar amb una cassola a bullir a foc lent. Quan arrenqui el bull coure uns 30 minuts aproximadament.
Treure la pell de llimona i la branca de canyella i passar per la batedora.
Tornar a ficar al foc i deixar coure uns 20 o 25 minuts mes.
Omplir en pots esterilitats i fer al bany maria o ficar-los calents sobre un drap de cuina cap per vall, fins que siguin freds (millor tot una nit), etiquetar amb nom i data i guardar al rebost.
La proporció de sucre pot variar, jo amb aquesta melmelada li poso menys, ja que les figues son molts dolces.
Proveu-la, serveix tant per menjar amb torrades, per barrejar amb iogurt, per menjar sobre un gelat, per acompanyar carns i molts altres acompanyaments, es una melmelada de les mes bones.
Aquest estiu nosaltres també n'hem fet! I coincidim en la proporció de sucre, les figues ja són molt dolces. Una melmelada deliciosa!
ResponEliminaSí que tindràs rebost, Isabel!! Déu n'hi dó, quants pots. Que bé!
ResponEliminacaram que bé això que et donin productes de terreny propi...els millors ben segur!
ResponEliminaAquesta melmelada ha de ser més que bona!, aviat et faré la meva reina de les melmelades !!!, una abraçada isabel, que no et veeeeeeeig!!!!!
A casa es de les que més ens agrada i la faig molt semblant a la teva, per lleparse el dits.
ResponEliminaA vegades he tastat altres receptes, però aquesta amb el gustet de la llimona i la canela es la que triomfa.
Petons.
M'encanta aquesta melmelada! i jo també la faig amb poc sucre. Fins divendres, guapa!
ResponEliminaIsabel una mermelada asi no tiene precio Brutal¡¡
ResponEliminaBss
Una mermelada perfecta !! Com aperitiu amb torrades amb foie i a sobre mermelada de figues es exquisit I si a més es casolana ............sense paraules !!!
ResponEliminaPetons
Que bona Isabel i a més t'ha sortit quantitat de pots. Una abraçada.
ResponEliminaQuina rabia que aquest any no he fet melmelada de figues i aixó que en tenia pensat fer-la!!!
ResponEliminaPetons!
Pregunta de novell. Entenc que el sucre també el poses al començament.
ResponEliminaTens raó, m' he descuidat el sucre.
ResponEliminaGràcies per segirme i espero et surti molt bona.
Bona nit, quan dius que poses una cassola a bullir. Quanta quantita d'aigua li poses?Gràcies
ResponEliminaNo es posa aigua, al deixar reposar els ingredients el sucre es fa liquid, es posa tal qual. El sucre les figues, la llimona (suc i pell) i la canyella. Aixo si !!!!!, coure a foc lent.
Elimina