Aquesta recepta esta treta d'una clase del Espai Consum, impartida per en Pep Nogué
Amb aquesta recepta participo a la convocatòria de Memòries d'una Cuinera del mes d'Octubre "Garapinyades"
INGREDIENTS
200 grams de fruits secs (avellanes)
100 grams de sucre
35 ml. d'aigua
Empanizar
Poseu a escalfar l'aigua i el sucre. Quan l' almívar estigui blanquinós (no marró), incorporeu els fruits secs. Regireu continuament amb un cullerot fins que comenci a cristal-litzar el sucre.
Continueu barrejant fins que els fruits es vegin blanquinosos, solts i secs.
Es pot tallar la cocció en l'etapa de l' empanizat o c continuar la cocció fins a obtenir un garapinyat daurat.
Com podeu veure, jo em vaig quedar aquí, a casa ens agraden amb aquest punt. Os passo el següent pas per fer-les garapinyades.
Garapinyat
Es continua cuinant movent els fruits fins que el sucre torni a fondre i comenci a daurar-se, fins obtenir el color desitjat.
Refredeu ben estès sobre paper sulfuritzat.
Per decorar pastissos, m'encanta aquest punt del garapinyat, molt més que quan el caramel ja queda fosc. Amb festucs també queda molt bé.
ResponEliminaI amb avellanes, boníssimes, de vici total.
Gemma ho provaré amb festucs.
EliminaIsabel, no recordo aquesta recepta....Les veig temptadores, per menjar-se-les com les pipes.
ResponEliminaSi Cristina ho va fer cap el mes de Maig, va fer la meitat empanizades i l'altre meitat garapinyades. Aquell día també va fer, la salsa de toffe, jejejeje........
EliminaNo es que amb recordi, es que l' he mirat.
Petons
Jo la salsa de toffe si la vaig fer, però les garrapinyades no.
ResponEliminaTé raò la Cristina ha de ser com les pipes, quan comences ja estàs perduda.
Petons.
Segur que queden boníssimes les ametlles!!! Moltíssimes gràcies per participar guapa. petonets
ResponEliminaUi, doncs les meves crec que són empanizades... No ho havia sentit mai!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.