La Mercè "Del blog al plat", aquest mes de Febrer ens convida ha visitar un blog conegut i molt volgut per a mi.
"Pa amb tomàquet "
Hi ha persones que enseguida conec-tes, això em va passar quan vaig conèixer a Maria i us puc dir que a part d'excel·lent cuinera es una gran persona.
Quan ja tenia escollit el que volia fer, em vaig adonar que la recepta,no tenia explicació ni ingredients i la volia fer lo mes semblant possible a l'original.
Per tant amb els ingredients que tenia a casa vaig escollir un altre, aquesta truita de bacallà. Suposo que encara que m'hagi permès canviar el pebrot per la carxofa i els alls tendres, no deixarà de ser igual de bona. Però son els ingredients que en aquest moment tenia a casa i m'ha solucionat el sopar d'avui. Hi vaig afegir el nostre estimat
" Pa amb tomàquet "
De vegades les coses fàcils es gaudeixen mes que les molt treballades, com amb aquest cas.
INGREDIENTS
200 grams de bacallà esqueixat
3 ous
4 alls tendres
1 carxofa
pa de pagès amb tomàquet
oli d'oliva
sal i pebre
PREPARACIÓ
Dessalar el bacallà i escorre'l bé.
Tallar la carxofa neta, treien les fulles de fora i les puntes a talls molt fins, posar a la paella amb l'oli calent i afegir els alls tendres trossejat, quan siguin rossets afegir el bacallà a foc viu, per tant no deixi anar l'aigua, fer un parell de voltes, sense deixar coure'l massa.
Afegir els ous i seguir el procediment de qualsevol truita. Preparar les llesques de pa de pagès ben sucades amb tomàquet i un bon raig d'oli.
I a gaudir!!!!!
Totalment d'acord quan parles de la María!!
ResponEliminaA casa quan mengem truita ens agrada també acompanyarla de pa amb tomàquet.
La tinc que tastar aquesta truita, de moment em falten els alls tendres.
Petons i enhorabona per la teva recepta guanyadora al Condis!!
Molt bona la recepta escollida!!! Jo encara haig de veure quina faig ;)
ResponEliminaLa truita ha de quedar super gustosa.
bonissima la truita de bacalllà! l'has clavat!
ResponElimina
ResponEliminaIsabel; Beethoven deia que una partitura per mes notes que porti no vol dir que sigui millor.
Les coses senzilles i fetes d'aquesta manera són delicioses.
Salutacions Isabel¡¡ :O)
ResponEliminaIsabel; Beethoven deia que una partitura per mes notes que porti no vol dir que sigui millor.
Les coses senzilles i fetes d'aquesta manera són delicioses.
Salutacions Isabel¡¡ :O)
Quanta raó té en Josep! Ja saps que sóc fan del bacallà...amb aquesta truita et faria tots els honors i a la Maria també.
ResponEliminaA i m'agrada molt la truita de bacallà, però l'acostumo a fer amb pebrot. Ja aprovaré aquesta versió teva la propera vegada!
ResponEliminaPetons
Que bona la truita de bacallà. Jo la faig amb pebrot verd. S'haurà de tastar aquesta altra manera de fer-la!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Que bona la truita de bacallà. Jo la faig amb pebrot verd. S'haurà de tastar aquesta altra manera de fer-la!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Això és un entrepà!! i la truita m'encanta!! visca el bacallà! petó
ResponEliminaAixò és un entrepà!! i la truita m'encanta!! visca el bacallà! petó
ResponEliminaGràcies per la teva participació, Isabel! I tant que la truita de bacallà ha de ser bona amb carxofes i alls tendres, la provaré!! Molts petonets!
ResponEliminaUn buena combinacion y una cena magnifica y super feliz¡
ResponEliminaPeto
caram a veure si d'una vegada faig truita de bacallà...te molt bon aspecte!. Gràcies un cop més per participar. i estic dacord amb el que dius de la Marilou. Una dona autèntica i transparent que no deixa indiferent!
ResponEliminaSí que tens raons que a vegades les coses més senzilles, a la cuina com a la vida, són les que ens donen més satisfaccions. Una delícia de truita! Una abraçada!
ResponEliminaUna recepta molt ben triada!!! no he fet mai una truita de bacallà, m´imagino el sabor tant i tant bo... una abraçada!!!
ResponEliminaUna recepta molt ben triada!!! no he fet mai una truita de bacallà, m´imagino el sabor tant i tant bo... una abraçada!!!
ResponElimina