Un pastis del clàssics que sempre fa quedar bé i que agrada a tothom.
El que el diferencia es que aquest es tot poma, no du crema pastissera.
INGREDIENTS
1 pasta brisa o quebrada
3 pomes reinetes
2 pomes golden
2 cullerades de sucre morè
1 cullerada de sucre blanc
1 llimona
canyella en pols
SOM-MI
Pelem i netegem les pomes reinetes, tallem a trossos i posem amb un recipient apte per cuinar al microones juntament amb el suc de 1/2 llimona, una mica de pell i el sucre morè, coure al micró de 4 a 5 minuts a 700 W., Comprovar que la poma s'hagi cuit. Deixar refredar, treure la pell de llimona, afegir canyella en pols i passar tot per la batedora fins que quedi una crema tipus compota.
Ficar la pasta Brisa sobre un motllo per fer tartes baixes, procurant que s'adapti be a les parets, tallar el sobrant i cobrir amb un paper d'alumini, posar al forn prèviament calent a 180º, 15 minuts.
M'entres tant, pelar i tallar les pomes golden a grills fins i somer-gir amb una mica d'aigua amb el suc del altra mitja llimona.
Treure el paper d'alumini i omplir amb la compota, seguidament escorrem els grills de poma i col-locar sobre la compota, tirar el sucre blanc per sobre de la poma i ficar al forn 10 minuts mes amb el grill.
Amb la poma queda més lleugera que amb crema pastissera.
Els pastissos de poma són dels meus preferits, amb o sense crema, de pasta de full, de brisa o amb pa de pessic... tenen quelcom que enamoren!
ResponEliminaPetonets
Sandra
A mi em pasa com a la Sandra, m'encanten de totes maneres. Fins i tot ja n'he fet sense gluten i estan boníssims!!!
EliminaPetonets.
aquests clàssics mai mai cansen! bonissim! petons
ResponEliminaTindre a casa pasta brisa i fruita, es perfecte per sortir d'un apuro.
EliminaPetons
un clàssic que no passarà mai de moda!
ResponEliminaM'encanten tots els pastissos de poma.
La poma es un clàssic amb pastissería.
EliminaHa d'estar boníssim, de ben petita ja m'agradaven molt els pastissos de poma.
ResponEliminaCristina em va fer il·lusió trobarte.
EliminaLa poma es una de les fruites reinas en pastissería.
Hola Isabel, boníssim, a casa els agradara molt.
ResponEliminaPetonets
A nosaltres també...
EliminaPetons
Aixi amb compota de poma nol'he fet mai. S'haurà de probar.
ResponEliminaT'ha quedat fantàstica.
Petons
Prova a fer-la també serveix per acompanyar carn de porc, omplir tartaletes o voula-vents......
EliminaA mi també m´agraden totes les versions possibles de pastís de poma.
ResponEliminaPD: Et vaig posar falta al Bon Preu ;-D
Cris, no vaig anar a Bon Preu, sen va passar.
ResponEliminaEra a llista d'espera.
Petons
Quin pastís més bo, la poma sempre triomfa, eh?
ResponEliminaPetons
Isabel
Si està molt bó.
EliminaPer poc no ens diem igual.
Est la mare de la Sandra?????