No se pas de on vaig treure aquesta recepta, la vaig arxivà i com sempre m'ha fet respecte el tema de fer pa, mai m'he atrevit i la recepta va quedar al arxiu.
Un dels motius, es que em semblava que fer pa sense tindre la maquineta, era quelcom quasi impossible.
Però aquests dies amb la fresqueta, ve de gust fer cosetes al forn i com tenia els ingredients em vaig animar, pensant que si no em sortia, no passava res.....
La recepta i els resultats super fàcils, per ser el primer, no va quedar malament.
INGREDIENTS
310 grams de farina de força
175 ml. d'aigua
20 ml. d'oli
15 grams de llevat fresc
1 cullereta de sal
A part dels ingredients, necessitem un recipient tipus Pirex mitja i amb tapa transparent.
SOM-MI
Preparació manual
Amb un bol gran, ficar la farina i esmicolar el llevat al mig.
Afegir l'oli i l'aigua i pastà durant 10 minuts. A meitat del pastat afegir la sal.
Continuar pastant amb moviments ferms, fins formar una bola. L'important es que quedi tots els ingredients molt ben barrejats, treballant per formar una massa.
Pintar el pa amb una mica d'oli i empolvorar amb farina.
Posar en un motllo rodó transparent, tipus Pirex amb tapa, lleugerament engreixat.
Fer uns talls rapits amb la punta d'un ganivet afilat. D'aquesta manera tindrà un aspecte rústic.
Ficar al forn fred i posar a 220º uns 40 minuts , fins que veiem quedi cuit. Important que es fiqui amb el forn fred, sense pree escalfar.
Important!!!!
Afegir la sal amb l'ordre donat, perquè si el llevat el posem en contacte directe amb la sal, perd la seva funció i Bon profit!!!!!!!!!!
T'ha quedat ben maco per a ser el primer!!!!!
ResponEliminaPetonets
T'ha quedat sensacional, ningú diria que és el teu primer pa! I és que fer pa a casa és molt gratificant, oi? Sobretot amb el fred d'aquests dies, que ve de gust encendre el forn ;)
ResponEliminaDoncs, xapó! jo encara m´he d´estrenar...Es veu maquíssim.
ResponEliminaEl primer? Tant de bo el meu hagués sigut així! Me l'imagino amb tomàquet...
ResponEliminaNani
Isabel, doncs té un aspecte més que bo!. El món del pa, sempre dic que és un món apart de la resta de la cuina. Ja li deia al Baltà que era una altra història, el tema de les farines, els llevats, els processos... jo també n'he fet petites incursions i val la pena anar experimentant!!! una abraçada guapa!!!
ResponElimina