Felicitats "Josepb"
Aquest mes, el
blog del nostre company Josep, de MENJA DE BACALLÀ a fet el seu 5e. aniversari.
Per aquest motiu
ens varem reunir per celebrar-ho l’Antonio i l’Ana del blog La cocinera de Bètulo, el Carles i
l’Isabel de La Cuina de la Isabel i el protagonísta, en Josep i la Teresa de
Menja de Bacallà.
Va ser un
cap-vespre deliciós, tant per les gormanderies que el nostre amfitrió Josep va preparar a la
cuina, com per les seves dots musicals
amagades, va fer que la vetllada que varem passar tots plegats fos
super distesa i ens coneixesim tots personalment.
Tot això amenitzat per un
mini concert d’acordeó i una selecció de peces musicals tocades per en Josep al
piano.
Felicitats
Josep, esperem que no sigui, si més no, el 5e. aniversari i que puguis celebrar
molts més.
Gràcies per
aquesta trobada, crec que com cuiner i amfitrió et mereixes un 10.
Una abraçada y
altre vegada felicitats.
Aquí os detallo
el menú
Sopa freda de meló, acompanyada amb brotxeta i encenalls de pernil
Pastís de llenties, amb fons de rúca, canonges i tomàquets xerris
Diplomàtic de plàtans
Aquest pastís l'hi fet variant alguna coseta amb homenatge a l'original del Josep
No he posat ron, ja que tenian que menjar nens i la decoració es algo diferent
No he posat ron, ja que tenian que menjar nens i la decoració es algo diferent
INGREDIENTS
250 grams de melindros
6 plàtans
3 ous
750 ml. de llet
panses de Corint
1 got de rom
decorar al gust
SOM-HI
Agafarem un bol i barrejarem la llet amb el ron i afegirem les panses.
Amb la barreja anirem banyant els melindros i seguidament els posarem dins d'un motlle rodó, que tindrem untat amb una mica de mantega. Folrarem el motlle.
Pelem i tallem els plàtans a rodanxes, hi posem una capa al fons del motlle, intercalant amb les panses.
Desprès hi col·locarem una capa de melindros, un altre de plàtans i així fin acabar el motlle amb una de melindros.
Batem els ous, afegint la barreja llet/ron i tot plegat ho tirarem per dem un del pastís i ho posarem al forn, "al bany maria" amb una mica de aigua tèbia sense que arribi a bullir a 180º de temperatura uns 40 minuts. Deixem refredar i el desemmotllarem.
Un cop desemmotllat, ho decorem a gust, amb nata, crema pastissera......
Molt d'acord amb ho que has dit del Josep, es un perfecte anfitrió, vem disfrutar molt de la vetllada.
ResponEliminaEl pastís l'has brodar, perfecte.
Ahir vaig fer el pastís de llentíes, a veure si la setmana que ve el pujo al bloc.
Petons.
Un pastis molt original !! I una presentació molt maca
ResponEliminaPetons
Apa que bo!! Es veu contundent però deliciós, Isabel!! A mi els pastissos de plàtan i també els de coco m'agraden especialment. No sabia que aquest pastís portés un nom tan curiós, diplomàtic!!! Ha ha ha. Felicitats pel josep!
ResponEliminaQuin pastís més xulo! ha d'estar molt bo! bon cap de setmana!
ResponEliminauau, ja veig que vau fer una festa grossa!
ResponEliminaLa recepta la trobo molt original, i ha de quedar molt vistós.
Una pastís boníssim!!! prenc nota!
ResponEliminaPetonets
Que bonic!, segur que estava tan bo com sembla!, i segur que va ser una vetllada preciosa. Una abraçada!
ResponEliminaIsabel, per fí has conegut al teu fan número 1...em sorprèn que no et fes un pastisset de xocolata, je, je,je...quina vetllada més interessant: gastronomia i música. Un petó.
ResponEliminaIsabel, el xarop d'arce el venen a botigues de dietética i segurament el trobis als supers grans, al partat de productes dietétics.
ResponEliminaPetons.
Isabel; Gràcies a tots vosaltres, també, per compartir aquest 5è. aniversari del meu blog. Tot plegat, va ser molt bonic e interessant poguer gaudir de la vostra preséncia i poguer fer, físicament uns menjars per poguer compartir, dic físicament per que quasi tot ho fem virtualment i quant ho fas amb ganes i molt d'amor, i bona companyía, crec que la resta surt sol.
ResponEliminaMoltes gràcies per a tot plegat, en nom del meu pare, de la Teresa, la meva parella, i amb el meu.
Josepb. -Menja de bacallà-
Isabel sublime es y te quedo este pastel y ademas un buen homenaje para el Josep y con Ana tambien una cena divina sin lugar a dudas
ResponEliminaPeto