Fer la confitura de pell de taronja, es una mica laboriosa, porta temps, però el resultat compensa.
Les taronges que facis servir han de ser de pell gruixuda i que per aconseguir una quantitat petita de confitura, necessites forces taronges. Aprofitant la polpa per fer suc, per menjar-les, per postres.......
INGREDIENTS
Taronges de pell gruixuda
Sucre
Aigua
SOM-HI
Pelar les taronges, treien la rodona de dalt i baix i fen uns talls verticals a la pell, quatre o sis i pelar sense treure la part blanca, reservar la polpa a la nevera.
Ficar una cassola amb aigua abundant al foc i quan arrenqui el bull tirar les pells, fer coure duran 5 minuts i escorre-les. Repetir l'operació 5 vegades. Aquest procés es per eliminar l'amargor de la pell.
Un cop freda, preparar la mateixa quantitat de sucre i d'aigua: tant per tant el mateix pes de
pell de taronja per el de sucre i els mateixos ml.d'aigua. (500x500x500)
Posar en una cassola l'aigua i el sucre. Passats 5 minuts des del moment en que arrenqui el bull, afegir la pell de taronja i deixar-la coure 5 minuts.
Apagar el foc, deixar-la refredar i repetir el procés 4 cops
més (deixant-la refredar totalment cada cop).
L'últim cop, fer-lo a foc molt lent, veure que es confita i ha absorbit el aigua i el sucre.
Ja hem finalitzat, deixar refredar.
Deixar assecar sobre reixeta d'un dia per l'altre o al forn a baixa temperatura.
Guardar amb tuppers al frigorífic o al congelador a petites porcions per fer-les servir per postres, pastisseria, batuts......
o menjar com a caprici.
Està deliciosa!!!!!!!!!!!!!
Només la pell no ho he fet, sempre amb la taronja sencera. Ideal per aprofitar les pells, les de la taronja tenen molt bon gust.
ResponEliminaPetons.
Hauràs d´obrir una secció al blog de confitures i melmelades....de quina fruita és falta fer-ne? M´agradat que no sigui difícil de fer...i si està deliciosa encara més.
ResponEliminauna recepta sensacional, amb moltes aplicacions.
ResponEliminaUn recepta a tenir amb compte i aprofitar ara que tenim taronges bones! petons
ResponElimina