El passat mes de setembre, vaig tindre el plaer de poder assistir a una classe de Cuina amb directe del Espai Consum, impartida per el genial Pep Nogué i aquesta recepta es seva.
Està una mica tunejada.......
Es fàcil i bona.
INGREDIENTS:
- 400 grams de bacallà dessalat
- 3 alls pelats
- 2 rovells d'ou
- 250 ml. oli d'oliva de gust suau
- 1 poma golden
- 30 grams de mel de flor de taronger
- 50 grams de pasta d'olives negres
- llavors de rosella
SOM-HI
Poseu la poma pelada i tallada amb un recipient apte per anar al microones, coure al 75%
de potencia durant 5 minuts, quan sigui cuita aixafar o passar per el passapurés i reservar.
La recepte original , la poma es cou sencera al forn (uns 40 minuts)
Amb un petit cassó amb aigua posar els alls i escaldeu-los tres vegades. A la tercera, dexeu coure per que quedin ben tovets. Aixafeu-los.
Poseu un bol al bany Maria amb els rovells, els alls, la mel i un raig d'aigua. Munteu amb unes varetes.
Quan estiguin emulsionats, aneu afegint l'oli perquè lligui com una maonesa calenta. Al final poseu el puré de poma.
Els talls de bacallà dessalat, poseu-los a coure en una plàtera amb oli mig coberts, el forn a temperatura molt suau uns 80 º aproximadament. Quan estigui mig cuit, treieu-lo de la plàtera del forn i muntar el plat.
Poseu una cullerada d'all i oli de mel al damunt del bacallà o al fons del plat (si es vol es pot gratinar.)
Barregeu la pasta d'olives negres amb l'oli de confitar el bacallà i posar al voltant.
Jo com no tenia olivada, l'hi empolvorat amb llavors de rosella.
Bon profit!!!!!!
Quina cosa més bona!! Amb allioli de poma? Nyam! Amb el que m'agrada a mi el bacallà!
ResponEliminaPetonets
Sandra
El bacalllà m'agrada de totes les maneres possibles! però amb all i oli..m'apassiona! petons
ResponEliminaohh que bona a mi el bacallà m'agrada motl aixi que queda apuntada,petons
ResponEliminaque original amb el toc de poma!!! petonets
ResponEliminaEl trobo originalíssim...Aquest toc de poma i mel en el bacallà és per mi desconegut. En canvi no em passa amb l´all i l´oli...El provaré.
ResponEliminaMira que n’estava de bo aquell bacallà, amb el teu tunejat crec que las superat.
ResponEliminaPetons
El bacallà m'encanta de totes les maneres però la teva recepta un 10.
ResponEliminaUn petonet molt gran i bona setmana.
no pude asistir al taller del Pep pero ahora ya disfruto de una de sus recetas,te ha quedado muy bien y me gusta
ResponEliminapeto
Que buena receta con bacalao y esa salsita ...se ve delicioso bsssMARIMI
ResponEliminaVenint del Pep Nogué segur que està boníssim! la pinta li'n fa!!! Els contrast de sabors ha de rsultar força!!
ResponEliminaHola Isabel, guapa tu
ResponEliminael bacallà es dins del meus preferit, i quantes maneres totes ¡bones de preparar-lo veritat ?
la teva proposta em sembla genial
mil petonets Susanna