La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

diumenge, 16 d’octubre del 2011

PASTÍS DE MONIATO







Una mica tard per la convocatòria del 15, en lloc de ser del 15 es del 16,
però espero que tan la Marina de Xocolata Desfeta con la Sandra i el
Xavi d' els Fogons de la Bordeta em disculpin.




INGREDIENTS:

  • 600 grams de moniato
  • 2 ous
  • 60 grams de sucre
    100 ml. nata líquida
  • sucre cremat líquid
  • canyella amb pols
    xocolata fondant
  • 1 llimona

PREPARACIÓ:



Rentar els moniatos, punxar-los i coure'ls al forn a 200º fins que siguin cuits o al microones durant 10 minuts (5+5) al 100% de potencia uns 750W. Deixar refredar.

Mesclar els rovells dels ous amb el sucre, afegir als moniatos pelats i xafats, el polsim de canyella i la ratlladura de pell de llimona, desprès les clares muntades, la nata sense batre poc a poc, mesclant amb la llengua de gat, fins que quedi una barreja homogènia. Ficar amb un motllo (si el fem al microones un que sigui apte), prèviament mullat amb una mica de sucre cremat líquid i vertir la mescla.

Si el coem al forn a 200º uns 35 minuts aproximàdament, al micró al 100% de potencia 6 minuts + 5 (total uns 11 minuts) abans de treure'l , punxar amb un escuradents i ha de sortir net.

Deixem refredar, desmotllar i adornar amb la xocolata i a gust (castanyes, fruits del bosc...) .

17 comentaris:

  1. Isabel; ...diuen, que el que és bo, es fa esperar... i la veritat, encara és calent...
    El veig, amb unes ganes de posar-hi cullerada, que és massa...¡¡¡
    Que vagi de gust Isabel¡¡

    ResponElimina
  2. Té tota la raó el Josep! Lo bo es fa esperar, i amb la pintassa que té aquest pastís ha valgut la pena! Ja ens estranyava no veure la teva proposta! :D
    Moltes gràcies per participar!
    Petons!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Hola Isabel, guapa tu

    i mira que maco ha quedat, segur que ja no en queda

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  4. Doncs cap problema! Estàs més que disculpada amb aquest pastissarro que ens portes.Té una pinta estupenda així que ens encantarà afegir la teva proposta al llistat de La recepta del 15.
    Molts petonets i gràcies per participar!

    ResponElimina
  5. Hola Isabel. També he fet avui un pastís de moniato, però el teu és preciós
    Bona cuina

    ResponElimina
  6. vengo de ver el de Narcis pero el tuyo tambien esta muy bien y muy bueno ademas de bonito
    bona setmana

    ResponElimina
  7. Quin goig de pastís, Isabel!,el toc de la xocolata ha de quedar de conya!. (Isabel, estem enviant-nos mails els blocaires de Sants per fer la trobada finalment el dia 3 de desembre. Sembla que a tothom li va bé. Ja diràs alguna cosa però a falta de la teva resposta i de 2 més reservo aquesta data, ok?). Un petó!

    ResponElimina
  8. ostres!!! doncs s'ha de tastar la teva recepta!!!! ara m'has deixar amb les ganes. Molts petonets guapa i visca els blocaires!!! jijijiji

    ResponElimina
  9. Isabel, crec que aquest pastís ha de lligar molt bé amb castanyes, no?? Que bo que deu ser!
    Petons!

    ResponElimina
  10. Que bons que són tots els pastissos de moniato, oi?
    Li has donat un acabat molt llaminer!
    Petons

    ResponElimina
  11. Encara que repes, totes les receptes són diferents! en tenim un bon grapat! aquest pastís segur que estava boníssim! provaré de coure el moniato, jo el poso cru porò es fons, no es troba. I quin color més maco queda, eh? bona setmana!

    ResponElimina
  12. quina delicia! tha quedat espectacular!!! petons

    ResponElimina
  13. que bo la veritat que ja tinc ganes de menjar moniatos,petons

    ResponElimina
  14. M'encanten els pastissos de moniato! I amb la salsa de xocolata ha de de quedar deliciós.

    ResponElimina
  15. Molt bona presentació i amb xocolata que és com a mi m´agrada.

    ResponElimina
  16. Moniato i xocolata, per mi és sorprenent!!!!

    ResponElimina