Com diuen que una imatge, val mes que mil paraules, poso fotos del procés.
INGREDIENTS
750 grams de carn de vedella
espinacs
pinyons
panses
3 fulls de formatge tallat a làmines
2 talls de pernil dolç
1 ou
1 llesca de pa sense crosta
1/2 got de llet
farina
oli
sal i pebre
1 ceba
2 grills d'all
2 tomàquets vermells
3 fulls de formatge tallat a làmines
2 talls de pernil dolç
1 ou
1 llesca de pa sense crosta
1/2 got de llet
farina
oli
sal i pebre
1 ceba
2 grills d'all
2 tomàquets vermells
oli
brandi o vi blanc (optatiu)
2 fulls de paper per cuinar al forn
SOM-HI
Fer picar la carn al carnisser, a la que tenim que barrejar l'ou batut, sal i pebre i la llesca de pa mullada amb llet. Salpebrar i reservar la barreja.
Fer picar la carn al carnisser, a la que tenim que barrejar l'ou batut, sal i pebre i la llesca de pa mullada amb llet. Salpebrar i reservar la barreja.
Saltejar els espinacs nets amb 1 grill d'all les panses i els pinyons (deixar refredar).
Ficar sobre una superfície de la cuina, una fulla de paper per anar al forn. Sobre ficar la carn que teníem reservada, aplanant-la , a continuació tapem amb l'altre full, sense pressionar massa passar el corró per que quedi pla. Retirar el paper vegetal de sobre i ex tendre les lamines de formatge i el pernil dolç. Tot seguit els espinacs saltejats.
Amb l'ajut del paper de sota, formar una pilota fins que quedi tancada pressionant les vores de la carn. Seguidament arrebossar la pilota amb farina.
Ficar amb una mica d'oli calent i sella la carn per totes bandes. Quan hagi agafat color,
afegir la ceba i el tomàquet tallats i un grill d'all tallat petit (optatiu una copeta de brandi o vi blanc). Passats uns 5 minuts
afegir una tassa de caldo o aigua i deixar coure, per totes bandes, fins
que es consumeixin els líquids.
Deixar refredar i tallar, es pot servir fred o calent amb una sal seta o acompanya ment.
Es pot preparar amb antelació i congelar-lo i es una bona solució per tindre'l preparat per festes.
ResponEliminaIsabel; Una molt bona idea per tenir-la present en un dia de festa.
Salutacions Isabel¡¡ :O)
Per les festes o no, perque segur que qualsevol fiques aquest plat a taula i els encanta, sobre tot amb la carn picada que fa de molt bon menjar.
ResponEliminaPetons.
I tant que val més una imatge....es veu deliciós!!
ResponEliminam'encanta aquest rodó, i el tall queda molt vistós.
ResponEliminaUn plat per un dia de festa grossa!