Bon 2014 per a tots i que els vostres
somnis es facin realitat
La tradició marca que, coincidint amb cada una de les campanades, hem de menjar un gra de raïm. En total 12, és clar. És important no descomptar-se i que no ens en sobri ni falti cap gra de raïm quan hagi sonat la última campanada. D’aquesta manera tindrem sort durant tot el nou l’any que tot just acaba de començar.
Diuen que menjar raïm aquesta nit és sinònim d’obtenir riquesa i diners durant l’any que comença.
Si algú intenta que us mengeu una cullerada de llenties abans de dels dotze no és cap il·luminat. Probablement coneix una tradició italiana que consisteix a menjar un plat de llenties la nit de cap d’any. Podria ser una qüestió nutricional, perquè les llenties són molt recomanables, però en aquest cas respon a la creença, ja des de l’època dels romans, que les llenties menjades es convertiran en monedes d’or durant l’any vinent.
Per si un cas no està de mes que ho proveu.
I com es poden menjar de moltes maneres, aquí os mostro una recepta del nostre amic Josep de Menja de Bacallà.
Una recepta de luxe que farà que les llenties es converteixin amb un plat digne de aquesta celebració.
INGREDIENTS
250 g. de llenties
3 cebes de Figueres (mitjanes)
300 g. de xampinyons
3 ous
250 ml. nata liquida
150 g. de formatge Gruyer
sal i pebre
oli
gambetes o bolets (a gust)
SOM-HI
Deixem les llenties en remull unes hores, escorrem i les bullim amb una fulla de llorer i una mica d'oli (poden ser ja cuites).
Colem i les passem per la batedora, juntament amb els 3 ous, la nata liquida i afegint sal i pebre.
Tallem les cebes ben petites i les posem en una paella amb oli fins que quedin rosetes i caramel-litzades.
Fem el mateix amb els xampinyons, després de tallar-los ben petits, els deixem reduir a la paella.
Tindrem a punt un motllo (amb aquest cas corona) i posarem a sota una bona capa de pasta de llenties, per sobre una capa de cebes, el mateix amb els xampinyons, altre vegada llenties , cebes i xampinyons, per sobre el formatge i ho posem al forn preescalfat a 200º, durant uns 25 minuts.
Com podeu veure a la foto, està acompanyada aquesta corona de llenties amb bolets, però depèn de l'ocasió es pot acompanyar amb gambetes, salmó fumat (al gust). També. sent la nit de cap d'any amb uns granets de raïm.
Servir tebi.
Concec aquesta tradició italina, és ben curisosa, oi?
ResponEliminaAra, prefereixo la teva versió en format pastís, molt més original i molt més de festa.
Que tinguis un feliç 2014!
Aquesta versió que has fet es molt adient per aquestes festes.
ResponEliminaQue tinguis un bon any 2014.
petons
Doncs no m´importaria canviar el raïm per llenties, o tot plegat! T´ha quedat amb un aspecte maquíssim! Bona entrada d´'any i...tot l´any també!
ResponEliminaNo la coneixia, la tradició italiana! Molt interessant! Bon any nou, Isabel!
ResponEliminaQuin pastís més original, bon any!
ResponEliminaMolt bon 2014 Isabel!! Aquest pastís és ben original, una manera perfecte per fer menjar llenties a aquells que no en són gaire amants i als que ho són també!
ResponEliminaIsabel: Quina manera de gastar llenties més espléndida per els que els agrada i també, per els que no, un plat, molt acertat per a menjar llenties i les versions que si poden fer?
Salutacions Isabel¡¡ :O) :O)
EliminaBon any Josep i que et portin moltes cosetes els reis.
Isabel