INGREDIENTS
2 carbassons
1/2 porro
1/2 ceba
oli d'oliva
sal i pebre
fulles d'alfàbrega
aigua mineral
SOM-HI
Per perfumar l'oli
Escalfar amb un cassó 100 ml. d'oli d'oliva a uns 60 ºC. te que estar tebi, treure del foc i ficar unes fulles d'alfàbrega, deixar una bona estona, fins que es refredi.
Ficar amb un pot de vidre i es pot fer servir per perfumar amanides, verdures, llegums......
Pelar i tallar el carbassó, el porro i la ceba a trossos petits.
Posar amb una cassola una mica d'oli d'oliva i sofregir la ceba, el porro amb una punteta d'all, fins que la ceba quedi transparent, afegir el carbassó e incorporar l'aigua, deixar bullir fins que sigui cuit, salar.
Reservar una mica de caldo de bullir les verdures i passar la resta per la batedora amb 2 o tres fulles d'alfàbrega.
Amb el caldo reservat donar la textura desitjada, mes o menys espès.
Provar el punt de sal i si cal rectificar, afegir una mica de pebre.
Deixar refredar, servir en copes i decorar amb unes gotes de oli d'alfàbrega i unes fulles trinxades(al gust).
Servir fresquet.
Lo practic d'aquest plat es que el pot deixar fet.
ResponEliminaIsabel; Amb aquets dies de tanta calor, el millor de tot és pasar per la cuina tant sols de pas, i si són coses fresquetes i de poca feina als fogons millor que millor.
Aquesta crema de carbassó, n.és un molt bon exemple.
Salutacions Isabel¡¡ :O)