Els musclos, son rics amb nutrients, entre altre: quantitat de iodo i vitamina B12.
Tradicional ment es menjaven per Sant Joan, la seva millor època es l'estiu. Aprofiten-la!!!!!!!!!!!!
1 quilo de musclos
1 ceba gran
2 grills d'all
1/2 gotet de vi blanc
sal
pebre
oli
1 fulla de llorer
1/4 cullerada de farina (opcional)
SOM-HI
Netejar els musclos i tallar la cabellera. (Jo els frego amb un fregall metàl·lic).
Ficar els musclos amb una cassola amb un dit d'aigua, una mica de sal, la fulla de llorer i una rodella de llimona per obrir-los, aproximadament 2 o 3 minuts (reservar).
En una paella o cassola ficar una mica d'oli, fer daurar sense que es cremi d’all, la ceba tallada a trossos. Quan el sofregit està quasi acabat afegir el vi blanc, i una mica d'aigua que han deixat anar el musclos, deixar a foc baix uns 3 minuts, afegir els musclos ja oberts i es deixen uns de minuts mes (3 o 4).
Si volem el suquet més espès, quan afegim l'aigua de obrir el musclos barrejar amb una mica de pa torrat picat o 1/4 cullerada de farina.
Es poden servir com a plat o aperitiu.
Suggeriment
HA!!!!!!!!!........si us fa mandra netejar-los, a La Sirena els venen ja nets.......
el dissabte en vai fer jo per dinar...una mica de llimona i llestos
ResponEliminaels mesos que no porten "r" són els mesos que més bons estan els musclos! només oberts al vapor ja són bons!
ResponElimina