La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

diumenge, 5 de juliol del 2015

MUSCLOS AL VAPOR


Els musclos, son rics amb nutrients, entre altre: quantitat de iodo i vitamina B12.
Tradicional ment es menjaven per Sant Joan, la seva millor època es l'estiu. Aprofiten-la!!!!!!!!!!!!

INGREDIENTS

 1 quilo de musclos 


1 ceba gran

2 grills d'all

1/2 gotet de vi blanc

sal 

pebre

oli

1 fulla de llorer 

1/4 cullerada de farina (opcional)
 

SOM-HI


Netejar els musclos i tallar la cabellera. (Jo els frego amb un fregall metàl·lic).


Ficar els musclos amb una cassola amb un dit d'aigua, una mica de sal, la fulla de llorer i una rodella de llimona per obrir-los, aproximadament 2 o 3 minuts (reservar).

En una paella o cassola ficar una mica d'oli, fer daurar sense que es cremi d’all, la ceba tallada a trossos. Quan el sofregit està quasi acabat afegir el vi blanc, i una mica d'aigua que han deixat anar el musclos, deixar a foc baix uns 3 minuts, afegir els musclos ja oberts i es deixen uns de minuts mes (3 o 4). 

Si volem el suquet més espès, quan afegim l'aigua de obrir el musclos barrejar amb una mica de pa torrat picat o 1/4 cullerada de farina.


Es poden servir com a plat o aperitiu.

Suggeriment 

HA!!!!!!!!!........si us fa mandra netejar-los, a La Sirena els venen ja nets.......

2 comentaris:

  1. el dissabte en vai fer jo per dinar...una mica de llimona i llestos

    ResponElimina
  2. els mesos que no porten "r" són els mesos que més bons estan els musclos! només oberts al vapor ja són bons!

    ResponElimina