La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dijous, 23 de juliol del 2015

ALBERGÍNIES FARCIDES

 
 
 

                                          L'albergínia

  Es una hortalissa d'origen oriental.

  Te a la seva composició, una gran quantitat d'aigua i poc contingut vitamínic.
  Te poc valor calòric i per això es recomanada amb les dietes d'aprimament, cuita o rostida.
 Cuinada amb poc greix estimula el fetge. Es pot enriquir el seu valor nutritiu i calòric , cuinada amb verdures peix, carns, formatges.... No es pot consumir crua. 

 Estem en la millor època de l'albergínia, tant per preu com per qualitat, val la pena aprofitar-les.

INGREDIENTS

3 albergínies mitjanes

300 grams de carn picada mixta

1 ceba

2 pastanagues

2 alls tendres 

orenga o alfàbrega 

sal

pebre 

oli

formatge ratllat

1/2 got de llet (opcional)

SOM-HI

Rentar i tallar per la meitat les albergínies.

Treure amb un buidador o cullera, la polpa de l'albergínia, deixant una mica de carn junt a la pell (com podeu veure a la foto.

Ficar amb un bol d'aigua amb sal i deixar uns 10 minuts. Escórrer-las.

Menters fem un sofregit amb la ceba trinxada, la pastanaga tallada petita o ratllada, la polpa que hem tret de l'albergínia a tros sets petits i els alls tallats. salpebrar i deixar fer a foc lent, fins que l'aigua de les verdures es consumeix-hi.

Per l'altra banda amb una paella o cassola fregir la carn picada, intentant que quedi solta i quan sigui cuita,  afegir al sofregit.  Mesclar i deixar coure tot junt uns minuts.(si queda molt seca afegir una mica de llet). Deixar refredar.

Ficar les albergínies escorregudes 5 minuts al microones per tant que s'estovin o al forn a (200º) una estona amb un raig d'oli.

Farcir-les amb el sofregit i la carn, tornar a ficar al forn un 5 o 6 minuts mes, tirar per sobre formatge ratllat i gratinar fins que agafin color ( 5-7 minuts)

Es poden fer amb antelació i gratinar abans de servir-les.
 

2 comentaris:


  1. Isabel; Quina cosa tant i tant bona... fercides que bones¡¡ al igual que també amb truita, arrebossades, amb samfaina... un gran invent de la naturalesa¡¡
    Salutacions Isabel¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Amb aquest farciment queden molt completes i bones i ara es una bona época per fer-les sobre tot els que tenen un hort.
    Petons.l

    ResponElimina