L'albergínia, es una hortalissa d'origen oriental.
Té poc contingut vitamínic, però estimula la funció hepàtica i dona molt joc a la cuina.
Es pot consumir fregida, feta al microones o a la planxa, escalivada......però mai crua.
El seu contingut nutritiu i calòric, es pot enriquir, barrejant-la amb verdures, peixos, carns,
ous, pernil.......
INGREDIENTS:
- 1 albergínia gran
- 4 lamines de formatge
- 2 talls de pernil dolç
- farina
- pa ratllat
- 1 ou
- sal
- oli
PREPARACIÓ
Rentar i tallar l'albergínia a lamines fines i posem els talls amb aigua i sal durant uns 10
minuts.
Escorrem i saquem, posem les lamines d'albergínia sobre una superfície i fem els llibrets
1 d'albergínia, pernil dolç i formatge i tapem amb un altre d'albergínia.
Les passem per farina blanca, ou batut i pa ratllat i ho fregim amb oli calent.
Super fàcil i generalment agrada a tothom
Molt original...vaja,jo no l´havia vist mai. Sempre faig els típics amb pernil i formatge.
ResponEliminaMolt bons!!! jo si els acostumo a fer i a casa ens agradan molt!!
ResponEliminaPetonets
L'albergínia ens agrada de tota manera. Així en llibrets no l'he tastada mai, però ha de ser boníssima! Molt bona idea!
ResponEliminaAixí arrebossades i en forma de llibrets son molt originals.
ResponEliminaPetonets.
Ideal per adaptar-ho als de casa! Gràcies per la idea Isabel! Petonets.
ResponEliminabona idea Isabel a pendents
ResponEliminapeto
M'encanten aquests lliberts, molt més que els originals! petons
ResponEliminaBoníssims, és d'aquelles receptes que tenen l'èxit assegurat. Tant per acompanyar un segon plat com un entrant, han de ser perfectes.
ResponEliminaquina gran idea nena!!! ara que el meu Boletet ja pot menjar de tot, a veure si ho faig un dia!!!! ;9 molts petonets
ResponEliminam'agrada molt l'albergínia i aixi amb llibret te d'estar molt bona,fa temps que la vull preparar,petons
ResponEliminaOstres, no se m'hauria acudit! Han de quedar boníssimes fetes així!
ResponEliminaPetons Isabel!
Sandra
Alternativa saludable i més gustosa que els tradicionals! (sense descartar-los,eh?). Una abraçada!
ResponEliminaIsabel; L'abergínia, com molt bé dius Isabel, té molt de joc a la cuina. Aquest llibrets, en són una petita prova del que és pot fer.
ResponEliminaQue vagi de gust Isabel¡¡ :-D
Quins llibrets més bons!Amb una bona amanida tens un plat complert!provarem!
ResponElimina