Amb aquesta recepta participo a la in iciativa mensual de Memòries d'una cuinera
INGREDIENTS:
- 2 cebes
- 1 l. de caldo de verdures o aigüa
- sal i pebre
- oli
- pa torrat o sec
- formatge ratllat (emmental)
- ou (optatiu)
- farigola (un polsim)
ELABORACIÓ:
Tallar la ceba petita, posar amb una cassola una mica d'oli i pochar la ceba a foc lent.
Afegir el caldo de verdures o aigua salada i fer bullir a foc lent uns 15 minuts.
Si posem ou, tirar al caldo i fer bullir 3 minuts mes.
Servir amb una cassola o cassoletes individuals, el caldo, sobre posar el pa torrat i al damunt el formatge ratllat. Jo li vaig posar també una mica de tòfona.
Gratinar al forn fins que el formatge agafi color.
Servir calent.
M'encanten les receptes que vénen de lluny. I aquesta n'és una! I servida amb cassoleta de fang i tot... això no té preu! Petons
ResponEliminacom m'agraden aquests plats i la de ceba encara mes,t'ha quedat perfecte,petons
ResponEliminaMira que es bona eh la sopa de ceba....!! quina pinta fa la teva...petons
ResponEliminaEra una de les sopes preferides del meu avi !!!!!
ResponEliminaPetonets, fins dissabte.
La crosteta de formatge t'ha quedat perfecte!!! moltíssimes gràcies per participar. Petonets
ResponEliminaHola Isabel! jo i les sopes no som gaire amigues...encara que veient awuesta cassoleta m'atrau força!!
ResponEliminaM'encanta la sopa de ceba, em sembla que me'n faré aviat! Quina pinta!
ResponEliminaPetons
Sandra
La ceba no m´agrada però reconec que té moltes propietats. En canvi el gratinadet per mi deu estar deliciós.
ResponEliminaEl toc gratinat del formatge (i el de la tofona) ha de quedar sensacional. Una sopa humil ben bona i ben sana.
ResponEliminaostres el toc aquest de la tòfona és molt bo! haurem de tastar-ho que segur que li va de meravella a la sopeta. Gràcies! Petons
ResponEliminaIsabel; Una bona sopa de ceba... fantàstica i bona on n'hi haguin. Bona aportació Isabel.
ResponEliminaQue vagi de gust¡¡
Hola Isabel, guapa tu
ResponEliminaa mi tot el que porti seba hummm
mil petonets Susanna
Isabel,
ResponEliminaDoncs aquí tens una fan de les sopes i una de les que no m'agrada és la de ceba. :( I això que amb el gratinat té molt bona pinta!
Petons!
buena sopa que ya me gusta y ademas el toque de la trufa me ha gustado,lo probare
ResponEliminapeto
Nomès he fet una vegada aquesta sopa i em va agradar molt, m'ho has recordat!!!
ResponEliminaPetonets