El goulash es una recepta típica d'els països de Europa del est. Sobretot Hongría o Croàcia.
Aquesta recepta, no es l'original, però me la va ensenyar la meva germana, que viu a Alemanya.
No deixa de ser un guisat, tipus estofat, però aquest ens agrada molt a tots.
Sobretot es un plat contundent, per suportar els freds del hivern.
INGREDIENTS:
- 1 quilo de carn de vedella (pot ser també de bou)
- 1/2 quilo de cebes
- 1 cullerada petita de pebre vermell picant
- 1 cullerada petita de pebre dolç
- sal, pebre i herbes (romaní ...)
- 1/2 got de vi (blanc o negre)
- 1 tassa de caldo de carn
- una mica de farina
- oli
- 1 porció de xocolata (a gust)
ELABORACIÓ:
Tallar la carn a trossos (daus) irregulars, passar per farina i saltejar amb oli d'oliva, afegir les cebes tallades a juliana i quan esta acabant de saltejar afegir les pebres i remoure bé.
Afegir el vi i la tassa de caldo, barrejar la preparació i posar la sal, el pebre i les herbes. Quan arrenqui el bull, deixar coure a foc lent, aproximadament 1 hora. Si veiem que el caldo es consumeix poden afegir una mica mes de caldo.
Passat aquest temps esmicolar la xocolata dins i deixar coure uns 20 minuts més. Controlant i remenant de tant en tant.
Veurem que queda una salseta espessa
Lo típic es acompanyar aquest plat amb nyoquis, com veiem a la foto, jo el vaig acompanyar amb arròs bullit i préssec, tallat i saltejat per la paella.
Hola Isabel, guapa tu
ResponEliminade fet a nivel mundial, tenim molts plats igual i diferents a l ´hora, a cada lloc han adaptat la recepta al seu gust o ingredients que tenen a la ma, aquesta es la màgia de la cuina, veritat ?
un plat per sucar una bona llesca de pa...fet a casa es clar
mil petonets Susanna
Vaig estar a Hongria fa molts anys, i no crec que el teu Goulash tingui res a envejar al seu!
ResponEliminaAquí una bona llesca de pa no aniria gens malament!!!!
Petons
Sempre n'he sentit a parlar però mai l'he tastat...haurá de ser hora, no? M'ho apunto que sembla fàcil! per cert, estic de sorteig al blog....si t'interessa....petons!
ResponEliminaGoulash... per fer passar el fred, oi? Em recorda el nostre fricandó, salvant les distàncies... Fa una pinta exquisida, Isabel. petons
ResponEliminaNo he provat mai el goulash... i cre que ha de ser un plat molt bo. Sobretot contundent!!!
ResponEliminaPetonets.
Hola,
ResponEliminaNo l'he provat mai, però segur que m'encantaria. Té una pinta excel·lent!
Petonets
Hola Isabel
ResponEliminaTornem a mirar el teu blog. Ets molt treballadora!
De ben segur que ara tindràs més fans
Salutacions
Grup Informàtica matí
Jo l' he provat a Praga i t´he de dir que el teu no té res a envejar...Fins i tot, has posat la micona d' arròs.
ResponEliminaIsabel; Jo, com la Cristina, també l'he probat a Praga, ara qué, acompanyat d'arrós i prèssec, cambia totalment.
ResponEliminaQue vagi de gust Isabel¡¡
No he provat ni cuinat mai el gulash. Ha de quedar un guisat contundent, ideal pels dies de fred. Una bona llesca de pa i a disfrutar! :)
ResponEliminaJo tampoc l'he probat mai, me'l apunto per fer-lo aviat. Una abraçada.
ResponEliminaTé molt bona pinta aquest goulash! Jo el vaig provar a Praga i era deliciós, em va agradar especialment el pa aquell amb el que te'l serveixen...
ResponEliminaUna pregunta, la part del final de la recepta en la que dius que hi afegeixes xocolata, és una variació teva? Com que no apareix a la llista d'ingredients tradicionals...
Poses xocolata al final........però no ho poses en el llistat d'ingredients. Quanta xocolata? xocolata negra?
ResponEliminaGràcies
Alba