FELIÇ DIADA
Estem amb plena temporada dels tomàques i verdures, es quan podem gaudir de plats plents de natura i sans a bon preu.
Avui per sort tenim maneres de consenvar i tindre el plaer de fruir del aquest regal de temporada, per mes temps.
Som-hi
INGREDIENTS:
PREPARACIÓ:
Tallar la ceba, els pebrots, el carbassó o i albergínia i els grills d'all. Ratllar amb un bol els tomàquets.
Posar la paella o cassola al foc amb oli. Tirar la ceba i quan sigui transparent, afegir el pebrot, donar un parell de voltes i a continuació els carbassons i coure.
Quan falti una mica per que acabi , afegir el all i a continuació el tomàquet ratllat, salpebrar i posar la punta de sucre, deixar coure a foc lent fins que sigui tot cuit.
Fer conserva o com jo amb aquest cas vaig congelar a porcions.
Així gaudiren un temps de una fantàstica samfaina.
Avui per sort tenim maneres de consenvar i tindre el plaer de fruir del aquest regal de temporada, per mes temps.
Som-hi
INGREDIENTS:
- ceba
- pebrots
- carbassó o i albergínia
- tomàquets
- 2 grills d'all
- oli
- sal
- 1 pessic de sal
- pebre
- herbes (farigola, romaní) opcional
PREPARACIÓ:
Tallar la ceba, els pebrots, el carbassó o i albergínia i els grills d'all. Ratllar amb un bol els tomàquets.
Posar la paella o cassola al foc amb oli. Tirar la ceba i quan sigui transparent, afegir el pebrot, donar un parell de voltes i a continuació els carbassons i coure.
Quan falti una mica per que acabi , afegir el all i a continuació el tomàquet ratllat, salpebrar i posar la punta de sucre, deixar coure a foc lent fins que sigui tot cuit.
Fer conserva o com jo amb aquest cas vaig congelar a porcions.
Així gaudiren un temps de una fantàstica samfaina.
Fantàstica aquesta samfaina! Quina feinada fer-ne tants pots, però val la pena!
ResponEliminaEm sembla que ens veiem dissabte que ve :)
Petonets
Sandra
Oooh! boníssima!!! mai pot faltar aquest plat!! així que val la pena fer-ne conserves!! petons
ResponEliminaA mi m'encanta fer-ne, de conserves. Va molt be tenir-ne fetes.
ResponEliminapetonets
Renoi!, això és capacitat d'anticipació!, que bé fer tota aquesta samfaina per guanyar temps... Una abraçada! (t'informaré de l'hora i el lloc de la trobada per missatge al tf,ok?)
ResponEliminamuy buena la sanfaina y ademas ahora es el momento optimo de todas las verduras,una buena idea hacerlas en cantidad y conserva
ResponEliminabona setmana
peto
A casa cada any en fem en conserva i així en podem gaudir tot l'any quan ja no tenim ni les albergínies ni pebrots del temps!
ResponEliminaPetons!
Isabel; La samfaina, un plat d'aquells de tota la vida, que serveix per acompanyar també, plats de tota la vida.
ResponEliminaJo amb les albergínies i pebrots també faig escalivades i les deixo al congelador.
Que vagi de gust Isabel¡¡ :-D
Mira que m'agrada i fa temps que no en menjo, ho hauré de solucionar aviat!
ResponEliminaPetons.
m'encanta la samfaina!!!!! sobretot amb bacallà!!! quina producció que teniu! fa goig. petonets
ResponEliminaJo també en faig de més i la congelo, així sempre tens samfaina casolana a punt, va molt bé per improvisar quan tens algun imprevist o tens poc temps per cuinar ;)
ResponEliminaAquest estiu m'havia proposat fer conserves i melmelades i al final no he tingut temps de res, així que tinc el rebost ben buit!! Fantàstica la samfaina!
ResponElimina