Fa un mes vaig estar de visita a casa de la meva germana, viu a Düsseldorf (Alemanya). Ja sabeu que es típic prendre con Anglaterra a mitja tarda el cafè o té amb pastis. Aquesta recepta la vaig portar d'allí, un pastis fàcil i de resultat fantàstics. El pastís de la iaia.
INGREDIENTS
2 ous grans o 3 petits
100 g. de sucre
125 g. de farina
2 culleretes rasses de llevat Royal
5 cullerades soperes de oli de gira sol
vainilla en pols o sucre avainillat
1 k. de pomes àcides (tipus reineta)
mantega
sucre i canyella en pols
1 grapat de ametlles picades o laminades
SOM-HI
Batre els ous amb el sucre fins tindre una crema consistent. Afegir la farina amb el llevat i un polsim de sal tamisat, a poc a poc. Per ultim afegir l'oli. Mesclar.-ho tot.
Estendre la massa en un motllo desmotllable pintat amb oli o mantega. Cobrir amb les pomes pelades i tallades a dau ets. Ficar per sobre les ametlles i el sucre avainillat.
Ficar dins del forn prèviament escalfat, coure a 180º uns 45 minuts fins que la massa agafi un color daurat.
Amb un pinzell estendre la mantega líquida sobre les pomes i per últim empolvorar amb el sucre i la canyella.
Hola Isabel!
ResponEliminaUnes molt bones festes! I aquest pastís de poma només deu ser una mostreta de tot el què has cuinat. Molt bo. Aprofito per a dir-te que estic preparant una trobada de blogaires a TArragona el 22 de febrer. A veure si pots venir. Ho posaré al blog aviat.
Una abraçada,
Nani
Isabel; Els pastisos de poma, sempre són benvinguts i aquest de la iaia, encara molt més, per tant molt benvingut cap a casa des de Alemanya¡¡
Salutacions Isabel i que tinguis una molt bona entrada d'any¡¡ :O) :O)