Un pastís de peix, molt idoni per les properes Festes
INGREDIENTS
400 de rap sense espines
300 grams de gambeta pelada
250 grams de gambes amb pell
2 cebes mitjanes
3 ous
2 brics de nata líquida de 200 ml.
oli, sal
mantega
1 copa de cava
SOM-HI
Treure la pell al rap i l'espina, tallar a daus i salpebrar.
Ficar amb una paella amb oli, la ceba tallada petita fins que es dauri.
Afegir els daus de rap a la ceba i deixar coure uns minuts.
Afegir les gambetes pelades i donar un parell de voltes.
Reservar.
Posar amb un bol els ous batuts i un bric de nata de 200 ml. i mesclar.
Afegir el preparat anterior (ceba, rap i gambetes) i passar tot per la batedora i reservem.
Les gambes amb pell, les netegem i trèiem el cap, reservant les cues, que couren bullides o a la planxa.
Afegir 3 o 4 cues de gambes de pell, pelades i tallades a trossets petits a la mescla i la resta les reservem.
Preparar un motllo al gust (rodó, de plum-cake o corona) prèviament engreixat.
Ficar dins del forn escalfat a 180 ºC. uns 40 minuts, posar dins del forn un pot amb aigua per tant no es ressequi massa o coure al bany Maria. Controlar fins que en punxar-lo surti la broqueta neta.
Deixar refredar i desemmotllar.
Salsa de gambes
Amb una paella posar una cullerada de mantega, quan es fongui, ficar els caps de les gambes i un parell de gambes netes amb la pell.
Menters es coguin aixafar una mica els caps perquè deixin anar els sucs.
Colar el suc que deixen, afegir la copa de cava i ficar-ho a foc suau amb un pot, anant afegint la nata poc a poc, fins obtenir la consistència desitjada, salpebrar al gust.
Preparada amb antelació, potencia el gust de les gambes i es pot servir tèbia.
La resta de cues de gambes cuites, son per guarnir el pastís o el plat.
Bon profit!!!!!!!
El plat és bonissim, m'agrada molt. per gaudir-ne en una ocasió especial.
ResponEliminaPetons.
Quina salsa tan bon, donen ganes de passar una mica de pa per la pantalla. Un plat ben festiu.
ResponEliminaPetons.
molt festiu, m'ho apunto!!
ResponEliminaBon dia.
ResponEliminaEl pastís el puc fer dies abans o creus que es resecarå?
Gràcies i bon Nadal
ResponElimina