La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimecres, 16 de novembre del 2016

PASTÍS DE RAP AMB GAMBES I SALSA AL CAVA



























                     Un pastís de peix, molt idoni per les properes Festes 


 INGREDIENTS

400 de rap sense espines
300 grams de gambeta pelada
250 grams de gambes amb pell
2 cebes mitjanes
3 ous
2 brics de nata líquida  de 200 ml.
oli, sal
mantega
1 copa de cava

SOM-HI

Treure la pell al rap i l'espina, tallar a daus i salpebrar.
Ficar amb una paella amb oli, la ceba tallada petita fins que es dauri.
Afegir els daus de rap a la ceba i deixar coure uns minuts. 
Afegir les gambetes pelades i donar un parell de voltes.
Reservar.
Posar amb un  bol els ous batuts i un bric de nata de 200 ml. i mesclar.
Afegir el preparat anterior (ceba, rap i gambetes) i passar tot per la batedora i reservem. 

Les gambes amb pell, les netegem i trèiem el cap, reservant les cues, que couren bullides o a la planxa.

Afegir 3 o 4 cues de gambes de pell, pelades i tallades a trossets petits a la mescla i la resta les reservem.
 
Preparar un motllo al gust (rodó, de plum-cake o corona)  prèviament engreixat.
Ficar dins del forn escalfat a 180 ºC. uns 40 minuts, posar dins del forn un pot amb aigua per tant no es ressequi massa o coure al bany Maria. Controlar fins que en punxar-lo surti la broqueta neta. 
Deixar refredar i desemmotllar. 

Salsa de gambes

Amb una paella posar una cullerada de mantega, quan es fongui, ficar els caps de les gambes i un parell de gambes netes amb la pell.
Menters es coguin aixafar una mica els caps perquè deixin anar els sucs.
Colar  el suc que deixen, afegir la copa de cava i  ficar-ho a foc suau amb un pot, anant afegint la nata poc a poc, fins obtenir la consistència desitjada, salpebrar al gust.
Preparada amb antelació, potencia el gust de les gambes i es pot servir tèbia. 
La resta de cues de gambes cuites, son per guarnir el pastís o el plat.
Bon profit!!!!!!!


5 comentaris:

  1. El plat és bonissim, m'agrada molt. per gaudir-ne en una ocasió especial.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Quina salsa tan bon, donen ganes de passar una mica de pa per la pantalla. Un plat ben festiu.
    Petons.

    ResponElimina
  3. isabel.ribera.lluch@gmail.com20 de desembre del 2018, a les 10:13

    Bon dia.
    El pastís el puc fer dies abans o creus que es resecarå?

    ResponElimina
  4. isabel.ribera.lluch@gmail20 de desembre del 2018, a les 10:15

    Gràcies i bon Nadal

    ResponElimina