INGREDIENTS
600 grams de moniato cuit
2 ous grans o 3 petits
60 grams de sucre
100 ml. nata líquida
sucre cremat líquid
nous, ametlles laminades
1 llimona
canyella en pols
SOM-HI
Rentar els moniatos, punxar-los i coure'ls al microones durant 10 minuts (5+5) al 100% de potència uns 750 W. Deixar refredar.
Mesclar els rovells dels ous amb el sucre, afegir els moniatos pelats i xafats, el polsim de canyella i la ratlladura de pell de llimona, després les clares muntades, la nata sense batre a poc a poc, mesclant amb la llengua de gat, fins que quedi una barreja homogènia.
Afegir les nous trossejades, un grapat d'ametlles, també podem ficar castanyes caramel·litzades i mesclar suaument.
Ficar amb un motllo (si el fem al microones un que sigui apte), prèviament mullat amb una mica de sucre cremat líquid i ver tir la mescla.
Si el coem al forn a 200ºC. uns 35 minuts aproximadament, al micró al 100% de potència
6 minuts + 5 (total uns 11 minuts) abans de treure'l , punxar amb un escuradents i ha de sortir net.
Deixem refredar, desmot llar, pintar amb el sucre cremat líquid i servir fred.
600 grams de moniato cuit
2 ous grans o 3 petits
60 grams de sucre
100 ml. nata líquida
sucre cremat líquid
nous, ametlles laminades
1 llimona
canyella en pols
SOM-HI
Rentar els moniatos, punxar-los i coure'ls al microones durant 10 minuts (5+5) al 100% de potència uns 750 W. Deixar refredar.
Mesclar els rovells dels ous amb el sucre, afegir els moniatos pelats i xafats, el polsim de canyella i la ratlladura de pell de llimona, després les clares muntades, la nata sense batre a poc a poc, mesclant amb la llengua de gat, fins que quedi una barreja homogènia.
Afegir les nous trossejades, un grapat d'ametlles, també podem ficar castanyes caramel·litzades i mesclar suaument.
Ficar amb un motllo (si el fem al microones un que sigui apte), prèviament mullat amb una mica de sucre cremat líquid i ver tir la mescla.
Si el coem al forn a 200ºC. uns 35 minuts aproximadament, al micró al 100% de potència
6 minuts + 5 (total uns 11 minuts) abans de treure'l , punxar amb un escuradents i ha de sortir net.
Deixem refredar, desmot llar, pintar amb el sucre cremat líquid i servir fred.
Sembla molt bo Isabel, perfecte amb els fruits secs.
ResponEliminaPetons maca.
Pintassa! Té la textura d'un flam-púding mmmm...
ResponEliminaPetons.
ResponEliminaIsabel; Un pastís de temporada acompanyat amb els fruits secs, queda molt be per menjar-lo a qualsevol hora del dia.
Salutacions Isabel¡¡ :O)
Bona proposta per incorporar els moniatos a les postres, més enllà del moniato cuit al forn.Una abraçada!
ResponElimina