CONFITURES PER GUARNIR LA COCA DE SANT JOAN
S'acosten les revetlles, no poden faltar les coques típiques i que millor que les casolanes.
Aquí us explico com fer a casa la confitura de síndria.
A baix la de taronja.
INGREDIENTS
1/4 de pell de síndria
aigua
1 cullera de cafè d'alcohol
sucre
colorant alimentari
SOM-HI
Agafem la pell de síndria i trèiem la part verda. No més necessitem la part blanca.
Tallem a tires o a trossos quadrats i posem amb un bol amb un quart de litre d'aigua i la cullera de alcohol. Deixem submergit 1 hora.
Passat aquest temps l'escorrem i pesem la síndria.
Amb una cassola plana, fiquem aigua freda i el mateix pes de síndria que de sucre (jo he posat menys, 500 grams síndria x 350 grams sucre). Amb aquest almívar fiquem unes gotes de colorant, a gust( vermell, verd,.......) i a continuació i fiquem els trossos blancs de la síndria.
Posem a coure a foc lent uns 45 minuts fins que la pell es torni transparent.
Escorrem sobre una reixeta (jo el vaig deixar tota la nit) per tant que quedi seca i arrebossem amb sucre.
Conservar amb pots tapats al frigorífic o congelar.
Fa uns dies vaig fer pell i rodelles de taronja confitada
La recepta de la taronja, la trobareu aquí
http://lacuinadelaisabel.blogspot.com.es/2015/05/taronja-contitada.html
alaaa!! aixo no arriba a la coca! me'ls menjaria sols quina pinta!! petons
ResponEliminaQué bé, per poder-la possar damunt la coca de Sant Joan.
ResponEliminaImagino que ha de ser un alcohol especial, per ús alimentari, o val el de la farmaciola?
Petons.
Si no ho dius l'hauria confòs amb la de meló que té el mateix color i textura...Et veig molt entretinguda!
ResponEliminaQuina passada, t'ha quedat perfecta!
ResponEliminaSe'ns gira feina amb les coques... !! i amb fruita confitada casolana millor que millor!!! el suquet de l'entrada anterior m'encanta!!! petons
ResponEliminaQuines receptes, estic amb la boca oberta, la coca la penso fer aquest cap de setmana, i el rap mmmmmmm i el tema coque ja veurem felicitats m'ha encantat.Hola a tots i a totes aquesta semana el post va de plats, per decorar, per presentar i tambe per menjar en elracodeldetall.blogspot.com ah! I una recepta d'origen suec que segur que sera tot un èxit quan la preparis
ResponEliminaÉs alcohol de farmàcia? (em fa cosa que no sigui comestible) O puc utilitzar vodka? Saps quina funció té l'alcohol en aquesta recepta, o sigui, per què cal submergir-ho amb aigua i alcohol? Gràcies!
ResponElimina