Ja sé que es tard, però aquests dies he estat una mica enfeinada i no havia pogut publicar la recepta de les mones, però al veure la xarxa plena, m'ho he repensat.
Com pode-ho veure, i pensant que als nens el que els agrada es la xocolata, vaig fer tres mini individuals, una per cada nen. Son, tant sol figur-etes de xoco, però he intentat donar una mica de toc personal, fen una base de xoco amb llaminadures i alguna galindaina.
L'altre, con veure-ho es la mona tradicional i aquí va la recepta. Una super mona, de força tam-any, ja que érem una bona colla.
INGREDIENTS
500 grams de farina
400 grams de sucre
6 ous
200 ml. de llet
80 ml. de oli de gira sol
1 sobre de llevat Royal
1 ratlladura de taronja
per el farcit
3/4 de pot de melmelada de taronja
el suc de una taronja
200 ml. de nata de muntar.
1 cullerada de sucre
per la cobertura
150 ml. de nata
150 grams de xocolata de cobertura
1 cullerada de mel
40 grams de mantega pomada
1 sobre crocant (Mercadona)
ELABORACIÓ
Preparar tots els ingredients, ja pesats amb diferents plats o bols.
Separar les clares del ous i reservar. Batre els rovells amb el sucre. Afegir l'oli i la llet e incorporar poc a poc la farina tamisada amb el llevat i continuar mesclant, la ratlladura i per últim les clares muntades i amb suavitat fins que quedi tot integrat.
Ficar amb un motllo engreixat i enfarinat (millor si es desmotllable) i al forn prèviament escalfat a 170º C. o 180º C. la part de baix uns 30 minuts, desprès 15 minuts amb l'escalfor a dalt i a baix. Deixar refredar dins del forn.
el farcit
M'entres tant, agafar la melmelada i amb un suc de taronja i una mica d'aigua passar per la batedora. A part muntar la nata amb una cullerada de sucre.
Quan sigui fred, tallar pel mig el pastis i fer una capa amb la melmelada, deixar em-papar. Sobre posar la nata i tapar amb l'altre part del pastis.
Posar amb compte el pastis sobre la reixeta del micro i aquesta sobre una safata.
la cobertura
Escalfar amb un cassó la nata i abans que bulli apartar del foc e incorporar la xocolata trossejada, la cullerada de mel i la mantega. Mesclar fins que quedi tot incorporat.
Tirar sobre el pastis per el mig, la cobertura ella sola es distribuirà per sobre i per els costats, el sobrant caurà sobre la safata.
Si han quedat els costats coberts de xocolata ens ajudem amb les mans i posem el crocant per els costats, si no han quedat mullats estenem amb les mans una mica de mantega pomada i el crocant s'enganxarà.
Posar a la nevera per tant que la cobertura s'endureixi i desprès decorar al gust.
Bon profit!!!!!!!!
La cobertura es del blog de la Mercè de Destapant Cassoles. Gràcies Mercè.
Molt bona mona Isabel
ResponEliminapeto
Moltes gràcies Miquel.
EliminaUna abraçada
Quin goig que fan.. les de xocolata sempre triunfen, i amb el farcit de melmelada de taronja, una delicia!!!! Mai es tard per publicar aquestes monississimes mones. petons,
ResponEliminaGràcies Joaquina, com la xocolata a casa ens agrada molt, no podia faltar aquests dies.
EliminaPetonets
fantastiques!!! un cop l'any és un cop l'any! petons
ResponEliminaAls que ens agrada cuinar, que millor que gaudir fen cuinetes.
EliminaPetonets Roser
Isabel, tan és que sigui tard, val la pena esperar per veure aquestes mones plenes de xocolata! Que t'han quedat precioses. Petons
ResponEliminaMarina, per a mi la xocolata es un vici.
EliminaPetonets
Veig que tú també has estat enfeinada, amb tanta mona...!!!
ResponEliminaT'han quedat molt bé...la combinació xocolata i taronja es la millor!!!
Petonets.
Quan fas una feina que t'agrada, també gaudeixes.
EliminaPetons
Hola! tu també deu ni do de la col·lecció! també l'has fet de xocolata... ! segur que van volar!!! bona setmana i petons!
ResponEliminaI tant que van volar!!!!!!!
EliminaPerò i el que jo vaig gaudir fen-les.
Petons
Què maques t'han quedat!!! els nens segur que van estar encantats!!!
ResponEliminaPetonets
I el que gaudim els grans!!!!
EliminaPetons
Que bones i que maques Isabel!! A mi m'encanta la xocolata o sigui que aquestes m'haguessin al·lucinat!
ResponEliminaNeus la xocolata es un vici deliciós.
EliminaPetons
Aquestes quantitiats són per a les tres mones o només per a una ?
ResponEliminaSon per la mida de la mona grand, pense que va quedar una super mona, varem menjar 8 persones i encara va quedar mes d'un 1/4.
EliminaGràcies per visitar el meu blog.
No passa res, mai és prou tard per gaudir d'una bona mona de xocolata tan bona com aquestes!
ResponEliminaJa saps que a mi em pirra la xocolata.
EliminaPetons
Quina mona més bona! No sabria dir-te pq però sembla que t'hagi quedat un pa de pessic ben esponjós :D
ResponEliminaJo enguany també he penjat les receptes una mica tard ^^" M'apunto la teva recepta per l'any que ve! Ha d'estar boníssima :)
Petonets!