INGREDIENTS
Pasta brisa o massa quebrada
2 porros mitjans
150 grams de bacallà esqueixat i dessalat (picat petit)
100 g. formatge ratllat (emmental o gruyere)
200 ml. nata liquida
100 ml. llet
3 ous grans
sal i pebre
julivert o cibulet
un polsim de nou moscada (opcional)
ELABORACIÓ
Agafem la massa, estirem, empolvorem amb una mica de farina i punxem amb una forquilla.
Agafar un motllo rodó de base baixa , engreixar amb unes gotes d'oli i tirar una mica de farina, posar sobre el motllo la massa i adaptar a les parets, treure el sobrant que sobre surt de les vores.
Sobre la massa folrar amb un paper d'alumini (perquè no pugui) i ficar al forn calent a 180º 10 minuts.
M'entres tant
Netejar i tallar els porros, ficar-los amb una paella amb oli i coure, quan agafi color tirar el bacallà esqueixat i picat petit. Donar un parell de voltes i posar amb una escorredora perquè deixi anar l'oli i reservar.
Batre els ous, afegir la nata i la llet, una miqueta de sal i pebre i el polsim de nou moscada.
Afegir a la mescla la meitat del formatge i batre.
Quan passin els 10 minuts, treure del forn el motllo i el paper d'alumini.
Sobre ficar els porros i el bacallà, tirar la barreja d'els ous i la resta de formatge ratllat.
Tornar a posar al forn de 20 a 25 minuts, fins que agafi color i veiem sigui cuit.
Abans de servir, posar una mica de julivert o cibulet picat.
Molt bona!!! el bacallà de qualsevol manera m'encanta.
ResponEliminaPetonets
Que bo Isabel!! M'encanten les Quiche, i aquesta és ideal per aquests dies de setmana santa en què el peix és el protagonista!
ResponEliminaQuina bona pinta, em sembla que avui en faré una!!
ResponEliminaVeig que segueixes la tradició, però de manera creativa. M´encanten les quiches...no sé quantes vegades ho he dit però em falta provar la de bacallà.
ResponEliminaLa combinació de porros i bacallà queda molt bona!
ResponEliminaI les quiches no fallen mai, tenen l'èxit assegurat ;)