La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimarts, 19 de març del 2013

CARBASSONS FARÇITS SOBRE CREMA DE CARBASSA

 
 
INGREDIENTS

4 carbassons rodons


1/2 ceba 

100 grams de gambeta pelada

150 grams de bolets (champinyons.......)

oli

1/2 cullerada de farina

1/2 got de llet

sal i pebre

Per la crema de carbassa

carbassa

1/2 ceba 

1 grill d'all

1 patata petita

sal i oli

llavors de rosella o cibulet


Preparar els carbassons

Agafem els carbassons i tallem el barret i reservem.

Amb la cullera de fer boles , buidem els carbassons. Deixant no mes una capa de 1 cm. al costat de la pell.

Els rentem i coem o al microones o bullim amb aigua i sal no massa temps, amb de quedar semi tous.

Rentem la ceba, els xampinyons, l'all i tallem petit, juntament amb el interior del carbassó,(el que em buidat), tallat també petit.

Passem per la paella, 1er. la ceba, desprès els bolets, l'all, i les gambetes.

Afegim la farina, donem unes voltes i després la llet, salpebrem i amb tot junt, fem una beixamel, amb la que farcirem els carbassons buits. 

Col·loquem a la safata del forn calent i dalt i baix de 10 a 15 minuts.


Fer la crema de carbassa
 
Posar l'oli a la cassola i poxar la ceba tallada i el grill d'all.

Quan la ceba sigui poxada afegir la carbassa tallada a daus i la patata, remoure i seguidament, afegir el brou o l'aigua i coure. Quan arrenqui el bull uns 15 minuts aproximada ment.

Escorrem i triturem i poc a poc afegir el brou de la ebullició, fins a trobar la textura desitjada.



 Servir

Posar el carbassó sobre un parell de cullerades de crema de carbassa i empolvorar amb les llavors de rosella o cibulet tallat petit.

Servim calents.

8 comentaris:

  1. Quins plats més bons es poden fer amb verdures!
    Aquest tipus de carbassó és difícil de trobar i gairebé no se'n veuen pels llocs on faig la compra.
    Petons

    ResponElimina
  2. M'encanten aquests carbassons arrodonits, queden molt vistosos.
    I la combinació de carbassons amb gambes és boníssima!

    ResponElimina
  3. un mar i muntanya genials! aquests carbassons rodons només els he trobat al lidl, i son molt macos de presentació!! genial recepta! ptons

    ResponElimina
  4. Quins carabassons més macos, aquests rodons! no els veig pel meu barri. Una recepta boníssima!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Són una cucada, els carbassons rodons. El farcit que hi has triat, i la crema de carbassa els fa... irresistibles. Petons

    ResponElimina
  6. No els havia vist mai els carbassons rodons, pero queden molt macos així farcits!! Amb aquest farcit han de ser una delicia!!

    ResponElimina
  7. els carbassóns rodons donen peu a fer-los farcits, aquest faciment és fantàstic!!

    ResponElimina
  8. Aquets carbassons són molt originals!! per a fer-los facrcits van molt bé! Bona setmana i bona mona!

    ResponElimina