INGREDIENTS
4 talls de bacallà dessalat
1 pebrot
1 carbassó
1 ceba gran
4 tomàquets madurs o una tassa de tomàquet fregit
2 alls tendres (2 grills d'all)
oli
una mica de sal
1 pessic de pebre
SOM-MI
Escórrer i eixugar molt bé el bacallà perquè deixi anar tota l'aigua.
Escalfar l'oli abundant que pugui cobrir el bacallà amb un cassó no massa gran, no deixar que bulli, a una temperatura de uns 70ºC. aproximada ment (escalfat), retirar del foc i submergir-hi els talls de bacallà, perquè es confiti.
M'entres tant, preparem per fer la samfaina, tallem totes les verdures desprès de rentar-les a talls
petits però no massa.
Els tomàquets els pelem i trèiem les llevors i també els tallem o be els podem ratllar.
Amb una paella, posem oli i primer courem la ceba, quan veiem queda transparent afegir el pebrot, els alls tendres i el carbassó i per últim el tomàquet, posar un pessic de sal (molt poca, ja que el bacallà es salat)i una mica de pebre deixar que vagi fen poc a poc fins que veiem el tomàquet ja es cuit.
M'entres tant el bacallà serà cuit, l'escorrem del oli.
Aquest oli el guardem per fer salses per peix, ja que conté la gelatina del bacallà.
Es un plat tradicional que m'agrada molt. Jo demà també pujo una recepta de bacallà.
ResponEliminaPetons.
és un dels classics que segueixo fent de tant en tant! m'encanta! petons
ResponEliminaQuè bona la samfaina! i acompanyada de bacallà encara més!!! petó (Isabel, per a comprovar el comentari, el que surt és un pal, de vegades no hi ha manera d'encertar-ho i fa que acabis no deixant el comentari..., jo ho vaig eliminar, total tampoc serveix de res...)
ResponEliminaUn bacallà deliciós amb una samfaina estupenda!
ResponEliminaUn dels meus plats preferits!!!! ;P molts petonets
ResponEliminaUn plat que s´ha de menjar encara que sigui una vegada a l´any...Jo crec que la samfaina és el secret, si no està ben cuita ja li pot posar el millor bacallà que no lliguen...Deliciós.
ResponEliminaM'assembla que la millor manera de menjar bacallà és amb sanfaina. Tu l'has brodat.
ResponEliminaNani
Doncs en vaig menjar dissabte, perquè és un plat d'aquells que no falta mai a casa! A la samfaina també hi poso albergínia, que m'agrada mooolt!
ResponEliminaPetons
Confesso que no sóc gaire de bacallà... però el mateix amb salmó ja ho firmo!
ResponEliminaUna de les millors maneres de menjar un bon tall de bacallà, si senyora!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça