La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dijous, 3 de novembre del 2011

RISOTTO DE BRÒQUIL I PASTANAGA



INGREDIENTS


300 grams d'arròs (millor Arbori)
1/2 bròquil
  2 pastanagues
  1 ceba
  1 grill d'all
1/2 got de vi blanc sec
  1 cullerada de mantega
100 grams de formatge parmesà ratllat
  1 l. de brou vegetal
oli, sal, pebre


PREPARACIÓ


  Rentar i tallar el bròquil (reservar)

  Tallar la ceba fina i el grill d'all.


  Pelar les pastanagues i tallar-les fines (juliana) i reservar.


  Sofregir la ceba amb la mantega i unes gotes d'oli. Quan agafa color afegir la mitat de la pastanaga ratllada i el bròquil, afegir l'arròs, donar un parell de voltes.


  Afegir el vi,deixar evaporar i a continuació el brou ja calent a demanda de l'arròs, en varies vegades i de tan en tan remenar i comprovar el punt de sal. 


  La cocció dura aproximadament uns 15 minuts, perquè quedi cremós i al dente.


  Afegir el formatge parmesà ratllat i una mica de mantega.


  Remenar i deixar en repòs un parell de minuts.


  Empletar a gust (jo el vaig fer amb un cèrcol)


  Servir amb fideus de pastanaga fregits.


  Bon profit!!!!!!

15 comentaris:

  1. UN risotto amb ingredients molt originals. Segur que m'agradaria! Els fideus cruixents de pastanaga han de quedar deliciosos.

    ResponElimina
  2. mmm quin risotto a mi es que m'agraden molt aixi que amb verdureta perfecte,petons

    ResponElimina
  3. a la nevera tinc bròquil!!! ;P ha d'estar boníssim. petonets

    ResponElimina
  4. Quin risotto mes original, si senyor!.
    Petonets.

    ResponElimina
  5. A mi l'arrosset, amb verdures o amb peix!,el teu amb aquets ingredients ha de ser deliciós!, ja m'agradaria tenir una cadira a la teva taula... Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Quina delícia de risotto!! De bròquil no n'he fet mai, apuntadíssim!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Bonissiim!!! un rissoto fantastic!!! diferent, original i molllt saludable! m'agrda molt! apuntat! petons

    ResponElimina
  8. la varietat de risotti que podem fer és gairebé infinita, oi? aquest és molt original, amb el toc cruixent dels fideus.

    ResponElimina
  9. Doncs ja t' ho han dit una amalgama d´ingredients originals però....a mi no m'agrada el bròquil!

    ResponElimina
  10. A la recepta no diu quan s'ha de posar el broquil, suposo que es deu afegir junt amb la ceba. Gràcies.

    ResponElimina
  11. No m'agrada el bròquil però aquest arròs ha d'estar molt bo.
    Nani

    ResponElimina
  12. Isabel,
    De part dels alumnes d'informàtica, Enhorabona pel bloc i pels plats!
    Et seguirem.

    ResponElimina
  13. Isabel i alumnes d'informàtica:
    Gràcies per passejar-vos per el bloc.
    En fa feliç que us hagi agradat.
    Una abraçada a tots

    ResponElimina
  14. Tu el feres a l'hivern i jo un dels dies més calurosos de l'any, m'ha encantat, i com que he esperat a que quasi fos fred no m'ha fet ni calor. Petonets.

    ResponElimina