INGREDIENTS
250 grams de lluç
un grapat de gambeta pelada (100 grams)
1 ceba petita
1 llesca de pa
llet
all i julivert
pa ratllat
oli
sal
per acompanyar
carxofes
1 llimona
SOM-HI
Netejar el lluç i amb cura treure les espines i esmicolar.
Trossejar les gambetes a trossets petits.
Ficar amb paella o cassola, la ceba tallada petita amb una mica d'oli i coure fins que comenci agafar color, llavors afegir el peix esmicolat i les gambetes i saltejar. Rectificar de sal i ficar-hi julivert pi cadet. Deixar refredar.
Amb un bol posar la llet i la llesca de pa perquè s'estovi i un cop el peix sigui fred, ho barregem tot, afegint un ou cru batut i el pa ratllat fins que agafi consistència la massa i puguem fer les pilotes. Que fregirem amb oli calent.
Acompanyament Netejar les carxofes, tallar-les molt finetes i deixar reposar amb aigua i llimona.
Abans de fregir-les ficar sobre un drap de cuina, perquè assequin i quedin cruixents.
Les carxofes m'encanten, fins i tot crues. Tenen que acompanyar molt bé a les mandonguilles de lluç amb gambetes.
ResponEliminaPetons.
Això és de nivell!! Quin plat més saborós.
ResponElimina