BACALLÀ, UNA GRAN FONT DE PROTEÏNES I OMEGA 3
INGREDIENTS
llom de bacallà dessalat
carxofes
1 o 2 grills d'all
1 ou
oli d'oliva
1 pessic de sal per la mussolina
SOM-HI
Després de dessalat i escorregut el bacallà, posem amb una cassola, l'oli que creiem pot cobrir-lo, escalfem al foc a baixa temperatura fins a arribar aproximadament a 60ºC, quan creiem que ha agafat aquesta temperatura, retirem del foc la cassola he incorporem el bacallà, deixem reposar uns minuts, 8 aproximadament, perquè es confiti.
Posar el bacallà a la safata per anar al forn, ha d'estar escorregut de l'excés d'oli. Cobrim amb la mussolina i gratinem al forn, fins que quedi rosset (vigilar, agafa color ràpid).
Amb l'oli de marinar el bacallà, fregim les carxofes tallades molt fines (xips de carxofa)
Una vegada fregides, les posem sobre una safata amb paper absorbent.
Quan siguin escorregudes, les posem amb una safata o plat i els talls de bacallà amb la mussolina,
MUSSOLINA
Allioli, aclarit amb nata líquida o amb la clara d'ou ben batuda.
Uau!!! M'encanta el bacallà amb mussolina d´all però aquest toc carxofero tan baix llobregatí( ja perdo el nord amb tanta preparació...) és un puntasso.
ResponElimina
ResponEliminaIsabel; Quina olor que fa aquest bacallà tant ben preparat...
és que el que és bo... és bo¡¡
Saluacions Isabel¡¡ :O)