INGREDIENTS
4 porros (no massa gruixuts)
4 talls de pernil dolç ( tallats no massa fíns)
4 làmines de formatge
4 cullerades de beixamel
formatge ratllat Emmental
orenga o alfàbrega
sal i pebre
per la beixamel
30 grams de mantega
30 grams de farina
400 ml. llet aproximadament
sal i pebre
SOM-HI
Netejar bé els porros, aprofitar només la part blanca. Fer dos o tres trossos de cada porro, procurant quedin tots de la mateixa mida.
Bullir amb poca aigua i sal o bé posar-lo amb un recipient apte per coure al microones, mullats amb l'aigua i amb una mica de sal (8 minuts al 100% de potència 750 W.) Quan siguin cuits, deixar refredar sobre un paper de cuina absorbent.
Embolicar amb 1 làmina de formatge i 1 de pernil, donant-li forma de caneló i reservar.
Fer la beixamel
En una cassola desfer la mantega i la farina i sense deixar de remoure, afegir la llet a poc a poc per aconseguir una salsa fina. Rectificar de sal i pebre.
Posar a la base de la safata per anar al forn, una mica de beixamel, sobre els porros i acabar de cobrir amb la resta de salsa, empolvorar amb les herbes (orenga o alfàbrega) i el formatge ratllat.
Ficar al forn escalfat i gratinar uns 10 minuts (fins que qualli beixamel i siguin daurats).
BON PROFIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Boníssims Isabel, aquest canelons queden anb un sabor suau.
ResponEliminaPetons.
Uf! `Què bons!!! És un plat que pots fer amb moltes variacions segons l´estació de l´any i que sempre vénen de gust,
ResponElimina