La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dijous, 19 de maig del 2016

FIDEUÀ VEGETAL AMB ALLIOLI D'OLIVADA

 


Aquest mes la Mercè de Destapant Cassoles, a la seva convocatòria mensual " Del blog al plat  ", ens proposa fer una recepta de la popular cuinera Mireia Carbó.
Ella sempre a les seves classes, prepara amb la seva soltesa plats fantàstics, fets amb un plis-pas, amb una gràcia especial, que fa fàcils plats que són de luxe.
La seva cuina és accessible a tothom, jo per exemple he assistit a diferents classes de cuina, però de les receptes que més he posat en pràctica, són les de la Mireia.
Gràcies Mireia, per fer-nos fàcils plats fantàstics. 
                                                                               

 INGREDIENTS

300 grams de fideus cabell d'àngel (00)
1 litre de brou casolà de verdures
1/2 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 carbassó
1 pastanaga
2 carxofes
oli d'oliva
sal

Per a l'allioli d'olivada:
1 gra d'all
100 ml de llet
20 olives negres d'Aragó
Oli de gira-sol

ELABORACIÓ

Poseu els fideus a la safata del forn i torreu-los a 180 ºC fins que siguin ben rossos.

Talleu les verdures a dauets. En una paella arrossera, daureu les carxofes i afegiu-hi després la resta de vegetals.

Quan siguin cuits, incorporeu-hi els fideus i el brou de verdures ben calent fins que trenqui el bull.

Retireu-ho del foc i continue-ho la cocció al forn a 220ºC uns minuts més.

Prepare-ho l'allioli dins el got de la batedora elèctrica, triturant l'all amb la llet, les olives sense pinyol i l'oli de girasol. (Com a mi no m'agraden les olives, al seu lloc, ho vaig canviar per pasta d'olivada).

Serviu la fideuà acompanyada amb la salsa d'allioli.



Aquesta recepta és apta per a persones que fan una dieta vegetariana.

 

6 comentaris:

  1. Per mi es una manera diferent de fer la fideuà, enrossint primer els fideus al forn. Ho tinc que probar i el allioli amb olivada també.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Pintassa! M'apunto aquest all-i-oli d´olivada. Salutacions...

    ResponElimina
  3. Quin platillo!, això d'incloure-hi l'olivada l'ha dd fer realment gustós!, gràcies un cop més Isabel!
    *POSO L'ENLLAÇ AL MEU BLOG OK?

    ResponElimina
  4. Una propuesta bien sana y diferente de tomar una buena fideua.
    peto

    ResponElimina
  5. Una recepta molt ben triada pel repte dedicat a la Mireia Carbó!!! Amb aquests ingredients has aconseguit una recepta estupenda!! Petons,

    ResponElimina
  6. Hola, el resultat d'aquesta recepta és sensacional, però al cap de poca estona tots els fideus de la safata queden enganxats entre si, formant un bloc, especialment els de la base. Quin seria el truc per evitar que això passés? He provat deixant-hi més o menys brou, però no hi ha manera que al refredar-se una miqueta quedi tot enganxat... Moltes gràcies!

    ResponElimina