1 espatlla de xai
3 carxofes
1 llimona
oli d'oliva
grills d'all
julivert
1 pastanaga
1/2 got de vi blanc
1 branca de romaní
sal i pebre molt
pebre en gra
SOM-HI
Amb una plata del forn, posarem la cuixa de xai marcada a talls a la que haurem posat sal i pebre.
Exprimirem 1/2 llimona que barregem amb oli i tirem per sobre de la cuixa. Deixem macerar unes hores. Podem prepara-ho per la nit i deixar tapada al frigorífic.
Menters escalfem el forn a 200º C ., piquem uns grills d'all (3) amb força julivert, ho fiquem sobre la espatlla i afegim els grans de pebre abans de ficar l'espatlla al forn, la fiquem quan sigui calent.
Netejar les carxofes i ficar-les tallades a quarts amb un recipient apta per anar al microones, amb una mica de sal i pebre, coure-les uns 4 minuts.
Afegir les carxofes a mitja cocció de la espatlla al forn amb un gotet de vi blanc i una pastanaga tallada a juliana i si cal afegim una mica de brou. Total de cocció uns 45 minuts, tot dependrà de la mida de l'espatlla.
Bon profit!!!!!!!!!!!!!
Realment, davant un plat com aquest només pidem dir...BON PROFIT!!!!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Realment, davant un plat com aquest només pidem dir...BON PROFIT!!!!
ResponEliminaPtnts
Glòria
ostres això si que és un plat de festa amb majúscules!! quina pinta....petons
ResponElimina
ResponEliminaIsabel; El xai, acompanyat amb aquestes carxofes, tant sols queda dir; que vagi de gust¡¡
Salutacions Isabel¡¡ :O)
Un plat que fa festa, de diumenge.
ResponEliminaEs una carn que m'agrada molt i les carxofes també.
Petons.
Això es desfà, quina bona pinta!!
ResponEliminaHola Isabel.
ResponEliminaAquesta espatlleta de xai fa una pinta brutal!!
I amb les carxofes, li dona un toc diferent!
Petons