La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

diumenge, 8 de maig del 2016

ESPATLLA DE XAI AL FORN AMB CARXOFES

 
 

INGREDIENTS

1 espatlla de xai

3 carxofes

1 llimona 

oli d'oliva

grills d'all

julivert

1 pastanaga

1/2 got de vi blanc

1 branca de romaní

sal i pebre molt

pebre en gra

SOM-HI

Amb una plata del forn, posarem la cuixa de xai marcada a talls a la que haurem posat sal i pebre.

Exprimirem 1/2 llimona que barregem amb oli i tirem per sobre de la cuixa. Deixem macerar unes hores. Podem prepara-ho per la nit i deixar  tapada al frigorífic.

Menters escalfem el forn a 200º C ., piquem uns grills d'all (3) amb força julivert, ho fiquem sobre la espatlla i afegim els grans de pebre abans de ficar l'espatlla al forn, la fiquem quan sigui calent.

Netejar les carxofes i ficar-les tallades a quarts amb un recipient apta per anar al microones, amb una mica de sal i pebre, coure-les uns 4 minuts. 

Afegir les carxofes  a mitja cocció de la espatlla al forn amb un gotet de vi blanc i una pastanaga tallada a juliana i si cal afegim una mica de brou.  Total de cocció  uns 45 minuts, tot dependrà de la mida de l'espatlla.

Bon profit!!!!!!!!!!!!!

7 comentaris:

  1. Realment, davant un plat com aquest només pidem dir...BON PROFIT!!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Realment, davant un plat com aquest només pidem dir...BON PROFIT!!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  3. ostres això si que és un plat de festa amb majúscules!! quina pinta....petons

    ResponElimina

  4. Isabel; El xai, acompanyat amb aquestes carxofes, tant sols queda dir; que vagi de gust¡¡
    Salutacions Isabel¡¡ :O)

    ResponElimina
  5. Un plat que fa festa, de diumenge.
    Es una carn que m'agrada molt i les carxofes també.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Hola Isabel.
    Aquesta espatlleta de xai fa una pinta brutal!!
    I amb les carxofes, li dona un toc diferent!
    Petons

    ResponElimina