La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dimecres, 27 d’abril del 2016

PIZZA DE VERDURES AMB SALAMI I 4 FORMATGES



    A casa nostre els divendres al vespre, tenim  costum de fer pizza per sopar, el mes divertit, es el que mai sabem quins ingredients durà la pizza, ja que sempre es fa amb els ingredients que amb aquell moment tenim a la nevera. Com no ens falta la gana, sempre la trobem bona. El divendres passat va tocar aquesta de verdures, Salamí i 4 formatges.

INGREDIENTS

per fer la massa de pizza 
250 grams de farina
30 ml. d'oli d'oliva
200 ml. d'aigua

sal
20 grams de llevat fresc 


o ve comprar-la al super

farcit
1 pebrot verd
verduretes tallades amb juliana
ceba tallada
formatge ratllat 
100 grams de Salamí
1 cullerada de tomàquet fregit

SOM-HI  

Us explico com faig la massa de la pizza, jo si tinc temps m'agrada fer-la. Normalment la faig per 3 vegades, multiplicat els ingredients per fer la massa per 3). Si teniu presa, també  podeu fer servir les masses que venen al supermercat.

Amb un bol gran o sobre la taula de cuina molt neta, fiquem la farina i la sal, al mig fem un forat i posem el llevat esmicolat, poc a poc i tirem l'oli i l'aigua tèbia i amassem, anem tirant polsims de farina per que la massa corri i no parem d'amassar una bona estona, de 6 a 7 minuts, la massa es te que separar de les parets del bol o de la taula de cuina. Si teniu panificadora, podeu amassar i us serà mes fàcil.

Una vegada la tenim amassada, faig 3 parts i seguidament, embolico amb paper film 2 parts i  les fico al congelador, per tenir per altres dues vegades.

La part que tinc que fer servir, la col·loco amb un bol, la tapo amb un drap de cuina i deixo reposar perquè la massa creixi (uns 30 minuts)

Menters, tallem i fregim la ceba i passem les verduretes per la paella i reservem.

Estirem la massa i amb un rodet, la fem lo prima o gruixuda que vulguem i a la mida que ens vagi bé.
 
Una vegada la massa estigui estirada, fiquem el tomàquet fregit i amb revers de la cullera, l' estenem per sobre la pizza i farcim, primer la ceba fregida, desprès amb les verdures ja cuites, les rodelles de Salamí, per últim formatges.

Fiquem a la safata del forn sobre un paper vegetal i quan sigui calent a 200º C (no mes l'escalfor per baix), fiquem la safata i la tenim de 20 a 25 minuts, fins que veiem sigui cuita la massa.

Bon profit!!!!!

2 comentaris:


  1. Isabel; Sort que amb la gana tot acostuma a ser bo...
    Les pizzes a mí de tant en tant m'agraden menjar-ne alguna.
    Salutacions Isabel¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Es ho millor que hi ha, fer una ullada a la nevera i al rebost i que surti una pizza la mar de bona, com la teva.
    També m'agrada congelar la massa.
    Petons maca.

    ResponElimina