Aquest mes, la Mercè de Destapant Cassoles. a la seva proposta mensual "DEL BLOG AL PLAT", ens aconsella que visitem un blog !"CAPROFITI" amb el que podem trobar receptes de tot tipus e intentar fer una. Una cuina variada a on es poden veure, primers plats, segons, pastissos d'aniversari........ i a més receptes per a celíacs.......
Us recomano que el visiteu, ja que la Gemma, a part d'amiga es una gran Xef. Segur que no us defraudarà.
Aquesta vegada he volgut participar amb una recepta clàssica i coneguda per tots, però que quan la faig, sempre te èxit, al menys a casa meva "Sèpia amb mandonguilles"
INGREDIENTS:
600 grams de sèpia
1 ceba
tomàquet (pot ser triturat i fregit)
1 llesca de pa de motllo
50 ml. de llet
50 ml. de caldo de carn
1 ou
50 ml. de vi blanc
all i julivert
farina
oli d'oliva
1 grapat de pinyons
1 grapat de pèsols (opcional)
Per fer les mandonguilles afegir l'ou a la carn picada, una picadeta d'all i julivert i la llesca de pa (sense crosta) mullada amb llet.
Un cop tot barrejat, anem fent boletes, no molt grosses, i les passem per farina, fregir i reservar.
En el mateix oli, fer el sofregit de la ceba i el tomàquet i un all picat..
Quan està sofregit, afegir la sèpia tallada a taquets. Anar remenant una mica fins que es faci la sèpia. Afegir el caldo i el vi blanc i si posar els pèsols, salpebrar i remoure deixar coure uns minuts, afegir les mandonguilles, fer la xup-xup, posar els pinyons i coure tot junt uns minuts.
Quan està sofregit, afegir la sèpia tallada a taquets. Anar remenant una mica fins que es faci la sèpia. Afegir el caldo i el vi blanc i si posar els pèsols, salpebrar i remoure deixar coure uns minuts, afegir les mandonguilles, fer la xup-xup, posar els pinyons i coure tot junt uns minuts.
Es un plat que està millor reposat d’un dia per l’altre.
Caprofiti!!!!!!!!!!!!
Una recepta molt ben triada!!! un plat de diumenge per deixar contenta a la familia. Petons,
ResponEliminapel meu gust un plat 10!! ja em veig fent mandonguilles aviat...petó
ResponEliminapel meu gust un plat 10!! ja em veig fent mandonguilles aviat...petó
ResponEliminaEls clàssics no fallen mai, i la Gemma té receptes fantàstiques -jo m'he decidit pels canelons d'espinacs-. Amb quina pinta més deliciosa t'han quedat Isabel! Qui pogués fer una bona cullerada? Un petonet!
ResponEliminaEls clàssics no fallen mai, i la Gemma té receptes fantàstiques -jo m'he decidit pels canelons d'espinacs-. Amb quina pinta més deliciosa t'han quedat Isabel! Qui pogués fer una bona cullerada? Un petonet!
ResponEliminaEs una recepta clàssica que a mi m'agrada molt i veient el teu plat ja m'el menjaría ben de gust.
ResponEliminaPetons.
quina cassoleta!, és un dels meus plats preferits!, gràcies per participar!
ResponEliminaLa sèpia amb mandonguilles és un clàssic per llepar-se els dits! Un plat per sucar-hi pa!😊
ResponEliminaNon dijous!
Hola Isabel.
ResponEliminaGràcies per participar i per les teves paraules!
Realment es un clàssic que no falla mai. A casa els hi encanta! I en mans d'una cuinera com tú segur que es un èxit!!
Petons guapa
El plat de tota la vida! nyam, nyam...
ResponElimina