El carbassó destaca especialment per el seu contingut de vitamina C, beta carotè i flavonoides, que ens poden ajudar a tenir una pell sana i a mantenir les defenses en acció.
Es una hortalissa que es pot menjar crua o cuita. Però crua, manté mes les seves propietats
INGREDIENTS
1 escarola
1 carbassó
2 pastanagues
per la vinagreta
filets d'anxova
1 grill d'all
pebre negra
vinagre
oli d'oliva
SOM-HI
Rentar l'escarola, escórrer i tallar-la a trossos petits, ficar amb un bol.
La pastanaga i el carbassó, està tallat amb l'estri que podeu veure a la foto, es una
maquineta, per fer punta als vegetals durs, no se si aquí es troben, a mi me el varen
regalar. Podeu ficar uns altres vegetals i amanir...
Podeu amanir-la al gust (salsa de calçot, vinagreta amb formatge......)
Sota us poso la vinagreta amb que jo vaig amanir-la.
VINAGRETA
En el pot de la batedora, posem : els filets d'anxova tallats, un polsim de pebre negre, l'all pelat, un raig de vinagre, i oli d'oliva, la quantitat depèn de vinagreta, que vulguem fer. Passar per la batedora, i quan estigui ben batut, ja tenim la vinagreta llesta.
Ummm...boníssima i plena de nutrients...Ja queda poc per la recepta, jejeje.
ResponEliminaJa em convenç aquesta vinagreta que has fet, les anxoves han de donar-li un bon gust al carbassó que es més neutre de sabor.
ResponEliminaPetons.
Una amanida d'hivern, tardor, primavera... bónissima! quin tallador més xulo!! petons
ResponElimina