Propietats de la carbassa
La carbassa es una hortalissa de tardor i d'hivern ,amb moltes propietats entre elles:
Te poques calories i un alt contingut de propietats - Vitamina A- B- magnesi- potassi- ferro. Reforça les defenses. Apropiada per mantenir el nivell estable de glucosa i prevé la diabetis i regula el colesterol entre altres propietats.
Es por cuinar com tots coneguem, en crema, pures, saltejada, amb llegum, gratinada i inclòs amb postres.
INGREDIENTS
1 carbassa
1 carbassa
formatge blau
nous
oli d'oliva
sal i pebre negre
fulles de canonge
fulles de canonge
SOM-HI
Posar a escalfar
el forn a 180ºC. Mentrestant, anirem tallant la carbassa. Es pot coure amb la pell (jo li vaig treure). Un cop pelada i buida de llavors es talla a rodelles o a daus, tot procurant el trossos siguin del mateix gruix.
Col·locarem els trossos amb una safata de forn, sobre paper especial per coure al forn, ho salpebrem al
gust. Hi afegim un bon raig d'oli d'oliva. Ho enfornem uns 20 minuts i afegim el formatge blau i les nous trossejades i tornem a enfornar 5- 8 minuts mes.
Bon profit!!!!!!
La carbassa al forn agafa un gust, una dimensió diferent, la faig sovint. M'ha agradat el fet d'afegir-hi formatge blau, la propera vegada serà així.
ResponEliminaSalut!
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQuin plat! lliga molt bé el formatge blau amb les nous...en dono fe.
ResponEliminaSembla deliciós, Isabel. Per llepar-se'n els dits!
ResponElimina