Us passo la recepta, per que si algú s'anima a fer-la, us doni temps. Aquesta es la del 2015
INGREDIENTS
550 grams de farina de força
25 grams de llevat fresc
150 grams de sucre
170 grams de mantega
2 ous
100 ml. de llet
2 cullerades d'aigua d'azahar
1 polsim de sal
Fava i Rei
Per el massapà
150 grams de farina d'ametlla
120 grams de sucre llustre
1 clara d'ou
Per decorar
fruita escarxada
1 ou
sucre humit
daus d'ametlla
SOM-HI
Escalfar la llet a uns 40º, afegir-hi el llevat fresc esmicolat i desfer-ho amb la llet.
Afegir-hi 50 grams de farina i formar una bola pastant-lo.
Posar la bola amb un recipient tapat amb un drap humit. Deixar reposar fins que dobli el volum.
Mentrestant amb la farina restant, formar un volcà e incorporar la resta dels ingredients.
Mesclar-ho tot fins obtenir una massa compacta.
Incorporar la bola a la massa i barrejar-ho bé. Si queda massa humit i la massa s'enganxa afegir-hi una mica mes de farina.
Col·locar-ho amb un recipient tapat i deixar-lo prop d'una font de calor, com a mínim una hora i mitja.
Fer el massapà amb la farina d'ametlla i el sucre i barrejar-ho amb una clara d'ou. Donar-hi una forma allargada i deixar a la nevera, mentrestant la massa del tortell reposà.
Passat aquest temps, pastar-ho una mica i fer primer una bola. Desprès estirar la massa amb un corró donant forma rectangular i amb un extrem ficar el massapà amb la fava i el Rei (embolicades en paper film)i anar embolicant el farcit amb la resta de la massa.
Donar forma de tortell sobreposant les puntes i col·locar-ho sobre un paper vegetal a la plata del forn.
Deixar que fermenti dins del forn apagat, durant un altra hora més aproximadament, a fi que creixi una mica la massa.
Passat aquest temps treu el tortell del forn i escalfar-lo a la temperatura a 180º amb calor a dalt i baix.
M'entres el forn agafa temperatura, pintar la superfície del tortell amb un ou batut i després col·locar les fruites, el sucre humitejat i les ametlles.
Ficar el tortell al forn, durant uns 20 minuts.
Finalment, treure el tortell ja cuit i deixar-lo refredar.
El podeu farcir amb nata, crema, trufa...........
Jo el vaig farcir amb massapà, al Carles es el que mes l'agrada.
Bon profit!!!!!!!!!!!!
Sigueu bons minyons, per que us duguin moltes coses el Reis
550 grams de farina de força
25 grams de llevat fresc
150 grams de sucre
170 grams de mantega
2 ous
100 ml. de llet
2 cullerades d'aigua d'azahar
1 polsim de sal
Fava i Rei
Per el massapà
150 grams de farina d'ametlla
120 grams de sucre llustre
1 clara d'ou
Per decorar
fruita escarxada
1 ou
sucre humit
daus d'ametlla
SOM-HI
Escalfar la llet a uns 40º, afegir-hi el llevat fresc esmicolat i desfer-ho amb la llet.
Afegir-hi 50 grams de farina i formar una bola pastant-lo.
Posar la bola amb un recipient tapat amb un drap humit. Deixar reposar fins que dobli el volum.
Mentrestant amb la farina restant, formar un volcà e incorporar la resta dels ingredients.
Mesclar-ho tot fins obtenir una massa compacta.
Incorporar la bola a la massa i barrejar-ho bé. Si queda massa humit i la massa s'enganxa afegir-hi una mica mes de farina.
Col·locar-ho amb un recipient tapat i deixar-lo prop d'una font de calor, com a mínim una hora i mitja.
Fer el massapà amb la farina d'ametlla i el sucre i barrejar-ho amb una clara d'ou. Donar-hi una forma allargada i deixar a la nevera, mentrestant la massa del tortell reposà.
Passat aquest temps, pastar-ho una mica i fer primer una bola. Desprès estirar la massa amb un corró donant forma rectangular i amb un extrem ficar el massapà amb la fava i el Rei (embolicades en paper film)i anar embolicant el farcit amb la resta de la massa.
Donar forma de tortell sobreposant les puntes i col·locar-ho sobre un paper vegetal a la plata del forn.
Deixar que fermenti dins del forn apagat, durant un altra hora més aproximadament, a fi que creixi una mica la massa.
Passat aquest temps treu el tortell del forn i escalfar-lo a la temperatura a 180º amb calor a dalt i baix.
M'entres el forn agafa temperatura, pintar la superfície del tortell amb un ou batut i després col·locar les fruites, el sucre humitejat i les ametlles.
Ficar el tortell al forn, durant uns 20 minuts.
Finalment, treure el tortell ja cuit i deixar-lo refredar.
El podeu farcir amb nata, crema, trufa...........
Jo el vaig farcir amb massapà, al Carles es el que mes l'agrada.
Bon profit!!!!!!!!!!!!
Sigueu bons minyons, per que us duguin moltes coses el Reis
Impressionant i boníssim amb el massapà!!!
ResponEliminaQue tinguis un bon Any i una bona Diada de Reis!
Olga
quina pinta!, de pastisseria!
ResponEliminaquina pintassaa!! mira que és boo ehh!! i els regalitus de dins és molt divertit! petons
ResponEliminaT'ha quedat de luxe aquest tortell.
ResponEliminaPetons i Bon Any .