La Mercè del blog Destapant Cassoles " Del blog al plat" , aquest mes de Març, ens convida ha visitar un blog conegut.
ELS FOGONS DEL PARE
He triat una recepta fàcil /publicada el Maig del 2010/ pensant que es pogués fer amb les verdures de temporada.
INGREDIENTS
8 carxofes
sal i pebre
oli
formatge blau
SOM-HI
Netejar les carxofes treien les fulles de fora i tallar-les per la
meitat.
Les posem amb una paella o cassola plana salpebrades a coure amb una part d'oli per 3 d'aigua (no cal que les cobreixin)a foc lent de 30 a 45 minuts, fins que veiem s'ha begut el liquid (si veiem que son cuites i encara tenen líquid, el trèiem). Ficar amb una safata per anar al forn i posar a sobre un tros de formatge blau i els i donem un cop de gratinador.
La recepta original recomana ficar formatge blau del Moli de la Llavina o Blau Osona. (jo no el baix trobar i baix utilitzar un blau que baix trobar al super).
El que mes agradat es el sistema de coure les carxofes.
Es calcula 2 carxofes per comensal.
M'encanten les carxofes però encara més el formatge blau, la provare, gràcies per la recepta Isabel :)
ResponEliminaAnna
A casa en tinc un que aquesta recepta li encsntaria . Probare la manera ee coure les carxofes.
ResponEliminaPetons
fàcil i boníssima, sobretot ara que encara trobem carxofes bones. La combinació la trobo molt encertada!
ResponEliminaEl formatge blau no m'agrada gaire, però suposo que li deu donar un toc molt bo a a aquestes carxofes.
ResponEliminaPetons
A casa som formatgers... i tinc 2 quilos de carxofes... ja tinc com fer-les!! petons
ResponEliminaCarxofes de temporada: recepta de temporada!, quin aspecte més bo Isabel!. Moltes gràcies per participar (com sempre), segur que si no coneixies aquest blog, a tú, com a bona bona cuinera, t'haurà encantat oi?
ResponEliminaMolt bona elecció, i amb producte de temporada! La provaré però amb un altre formatge que no m'agrada el blau! Una abraçada!
ResponEliminaHola Isabel,
ResponEliminaGràcies per dedicar part del teu temps a navegar per entre les propostes del meu bloc. M'alegra saber que n'has trobat alguna que t'ha fet el pes.
Aquesta és una molt bona opció de preparar i presentar les carxofes i tal com les mostres tenen una pinta fantàstica.
Aniré seguint les teves receptes.
Una abraçada.
Manel.