550 grams de farina de força
25 grams de llevat fresc
150 grams de sucre
170 grams de mantega
2 ous
100 ml. de llet
2 cullerades d'aigua d'azahar
1 polsim de sal
Fava i Rei
Per el massapà
150 grams de farina d'ametlla
120 grams de sucre llustre
1 clara d'ou
Per decorar
fruita
1 ou
sucre humit
daus d'ametlla
SOM-HI
Escalfar la llet a uns 40º, afegir-hi el llevat fresc esmicolat i desfer-ho amb la llet.
Afegir-hi 50 grams de farina i formar una bola pastan-lo.
Posar la bola amb un recipient tapat amb un drap humit. Deixar reposar fins que dobli el volum.
Mentrestant amb la farina restant formar un volcà e incorporar la resta dels ingredients.
Mesclar-ho tot fins obtenir una massa compacta.
Incorporar la bola a la massa i barrejar-ho bé. Si queda massa humit i la massa s'enganxa afegir-hi una mica mes de farina.
Col·locar la massa amb un recipient tapat i deixar-lo prop d'una font de calor, com a mínim una hora i mitja.
Fer el massapà amb la farina d'ametlla i el sucre i barrejar-ho amb una clara d'ou. Donar-hi una forma allargada i deixar a la nevera mentrestant la massa del tortell reposa-
Passat aquest temps, pastar-ho una mica i fer primer una bola. Desprès estirar la massa amb un corró donant forma rectangular i amb un extrem ficar el massapà amb la fava i el Rei (embolicades en paper film) i anar embolicant el farcit amb la resta de la massa.
Donar forma de tortell sobreposant les puntes i col·locar sobre un paper vegetal a la plata del forn.
Deixar que fermenti dins del forn apagat, durant un altra hora més aproximadament a fi que creixi una mica la massa.
Passat aquest temps treu el tortell del forn i posar a la temperatura a 180º amb calor a dalt i baix.
M'entres el forn agafa temperatura, pintar la superfície del tortell amb un ou batut i després col·locar les fruites, el sucre humitejat i les ametlles.
Ficar el tortell al forn, durant uns 20 minuts.
Finalment , treure el tortell ja cuit i deixar-lo refredar.
Bon profit!!!!!!!!!!!!
Isabel...a la vista es veu preciós!...ja parlarem...
ResponElimina