Amb aquesta recepta participo a la convocatòria del mes d'Octubre de
Memòries d'una Cuinera
son els panellets sense patata, de la Castanyada 2013.
INGREDIENTS
350 grams farina d'ametlla
250 grams sucre
125 ml. d'aigua
150 grams de pinyons
150 grams d'ametlla laminada o granet
clara d'ou
rovell d'ou
SOM-MI
Fer l'almívar amb
l'aigua i el sucre i quan comenci a tenir consistència abocar la farina d'ametlla,
remenar a foc lent fins que es faci una massa homogènia que es desenganxi de les
parets del pot.
Refredar i afegir la clara d'ou sense batre fins que quedi integrada i posar amb un bol cobert amb paper film a la nevera, deixant reposar, millor d'un dia per l'altre.
Fer boletes amb la
massa i mullar amb la clara d’ou, arrebossar amb els pinyons (ficant un bon grapat a la ma) i prémer una mica, el mateix procediment amb les ametlles
etc., pintar amb el rovell d'ou diluït amb unes gotes d'aigua, colocar sobre paper vegetal a la safata del al forn calent, aproximadament a 200º C. uns 7 minuts fins que agafin color.
Refredar sobre una reixeta. Queden tous, però al refredar agafen cos.
Si volem fer de diferents sabors: cafè, xocolata, coco, fruita confitada, grosella...... ho fem igual. Barrejant els ingredients amb la massa.
Bon profit i molt bona Castanyada 2014 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Quina castanyada ens espera amb tants panellets!!!! t'han quedat ben macos!!!!
ResponEliminaPetonets
Bona castanyada Isabel, amb aquests panellets tan bons!!
ResponEliminaPetons.
Vaja....això si que és tenir un as a la màniga..plis plas i recepta de panellets superaprofitable de l´any passat.
ResponEliminaCristina, aquesta no l'havia publicat.
EliminaBona castanyada.
Petonets
Un bon assortiment de panellets!!! Bona castanyada Isabel!!!
ResponEliminaPetonets.
Visca les tradicions!, bona castanyada!
ResponEliminaMoltes gràcies Isabel, una bona safata.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar i bona castanyada!
Gràcies per particpar Isabel. Petonets i bona castanyada!!!! ;)
ResponElimina