Aquest, es un pastís que pot solucionar imprevistos, si tenim els ingredients a casa, el podem fer en uns 40 minuts i així poder oferir-lo als amics que ens diuen: Que, hi ets a casa, ens convides a cafè?
Quasi sempre tinc pasta de full, si no al frigorífic, al congelador per aquest casos.
INGREDIENTS
1 massa de pasta de full
crema pastissera o 2 terrines de crema catalana
2 pomes tipus golden o reineta
150 grams de sucre
100 ml. d'aigua
suc llimona
SOM-HI
Trèiem de la nevera la massa de pasta de full, per que agafi la temperatura ambient.
M'entres encenem el forn per que s'escalfi.
Pelem i tallem la poma a grills i la submergim amb una mica d'aigua amb suc de llimona.
Folrem la base del motllo amb el paper vegetal que acompanya la massa de full i estenem sobre la
massa, adapta'n-la a les parets del motllo.
Punxar la base de la massa i ficar sobre la crema pastissera o 2 terrines de crema catalana, estendre amb la part rodona de una cullera i sobre col·locar els grills de poma escorreguda.
Al forn a 180 C. aproximadament, dalt i baix amb aire uns 25 minuts, fins que veiem que les vores de la massa agafen color.
Deixar refredar i pintar amb un almívar espès.
La proporció per fer el almívar es 150 de sucre per 100 d'aigua. Remenar i quan comença a bullir, baixar el foc i 3 minuts mes. Es pot fer mes quantitat, ficar-ho amb un pot i conservar a la nevera. Per donar-li una mica de color faig afegir una cullereta de sucre cremat líquid.
A mi també m'agrada tenir pasta de full a casa, et treu de més d'una, sigui una preparació salada o dolça.
ResponEliminaUna tarta de poma clàsica i bona.
Petons.
quina pintassa !! m'agrada molt la pasta de full amb fruita! petons
ResponEliminaAmb el truc de les terrines de crema catalana, tens un pastís espectacular en un pim pam!
ResponEliminaM'encanta la tarta de poma, i amb pasta de full es espectacular!!!
ResponEliminaPetonets.