La carbassa es una hortalissa amb unes grans qualitats, de sabor dolç i molt digestible.
Reforça les defenses i ens aporta poques calories.Controla el colesterol i el sucre
Principalment te un alt contingut de vitamina A, vitamina B, ferro, potassi, magnesi, zinc i altres.
Un aliment ideal per a persones grans i nens.
Es por cuinar de moltes maneres, en cremes, sopa, al forn, saltejada, gratinada, amb arròs, llegum, fins i tot s'utilitza amb pastisseria i podem aprofitar-la per Halloween.
INGREDIENTS
500 grams de carbassa neta
1 ceba
1 porro
1 patata
sal i pebre
1 l. de brou vegetal
1 grill d'all
100 ml. de nata liquida (optatiu)
2 llesques de pa de motlle
formatge
herbes (al gust)
SOM-HI
Rentar i tallar les verdures.
Amb una cassola amb una mica d'oli poxar la ceba, afegir la carbassa a daus i la patata i remenar, seguidament afegir el brou vegetal o aigua i coure fins que sigui cuita la verdura i la carbassa tova (uns 20 minuts aproximadament)
Passar les verdures per las batedora amb la nata i amb poc brou, la resta l'afegim poc a poc fins a trobar la textura desitjada (perquè no quedi aigualit)
Provar i rectificar de sal.
Tallar el pa de motllo sense crosta a dauets i ficar-los amb una safata al forn o fregir-los. Jo aprofito i quan els enforno, faig mes quantitat. Els deixo refredar i els guardo amb un recipient per fer-lo servir altra vegada.
Servir tebi amb els trosset de pa torrat i el cruixent de formatge. Si ens be de gust empolvorar amb herbes.
Encara que durant el dia fa calor, per las nits ja ve de gust una crema calenta i la de carbassa es ideal. Qué bo el cruixent de formatge.
ResponEliminaPetons.
Sóc fan de la carbassa, m'encanta de totes les maneres que has dit!
ResponEliminaEn crema, és un clàssic sensacional.
Una crema de carbassa sempre és benvinguda a casa meva, i amb aquest toc del formatge, ha de ser boníssima!
ResponEliminaAra ve el temps, no se pas..., que cada setmana en faig un dia, ens encanta!!! ja els faré el cruixent de formatge perquè hi ha de quedar molt bo!!! petons!!
ResponEliminaCruixent de formatge? no l ´he tastat mai...sempre el de pernil. Me l´apunto perquè pot servir per qualsevol plat.
ResponElimina