Fa uns dies varem anar a veure un amic que viu fora de la ciutat, un poble amb un paisatge que atrapa.
En Josep ens estava esperant per sortir a la muntanya a la cerca de bolets, nosaltres descreguts, varem pensar que era una tasca difícil, entre altres coses, som una mica negats per trobar-los i a més no els coneixem.
El bosc ja esta molt triat, però com el nostre amic, sap i coneix molt bé el seu bosc, ja que es nascut amb aquelles contrades.
La sorpresa va ser....que la tasca no va ser difícil i en un parell d'hores, trobarem un cistell de carlets i de llenegues.
Un altre dia ja us explicaré lo que vaig fer amb ells.
No tan sols trobarem bolets i ens va sorprendre la quantitat de arbres de cireretes d'arboç.
Varem menjar i agafar unes quantes. Que com ho veureu varen servir per decorar el pastis.
Us dono la recepta del pastis, es super fàcil i jo el faig al microones.
INGREDIENTS
200 grams de xocolata de cobertura
150 grams de mantega
200 grams de sucre
150 grams de farina
4 ous
75 ml. de nata per muntar
cacau en pols
7 grams de llevat
xocolata blanca.
per la cobertura
150 grams de xocolata
150 ml. de nata
75 g de mantega
SOM-MI
Amb un recipient apte per cuinar al microones, posar la nata, afegim la xocolata i la mantega pomada i programem el micró 2 minuts al 50% de potencia. Remenar be fins que quede una crema i reservar.
Batre els ous, afegir el sucre fins que quedin espumosos. Afegir la farina i el llevat poc a poc amb el tamisador i barrejar delicada ment.
Desprès incorporar la xocolata i mesclar bé.
Posar dins d'un motllo de silicona, millor corona, ja que es cou mes uniforme ment, 4 minuts + 4 minuts al 75% de potencia (600 W.). Deixar refredar dins del micró i desmot llar tebi.
Jo vaig fer una cobertura de xocolata i sobre vaig ratllar xocolata blanca, però simplement empolvorat amb sucre glas queda fantàstic.
Per fer la cobertura, esclafar la nata fins que comenci a bullir, retirarla del foc i afegir la xocolata trosetjada i la mantega pomada. Remoure fins obtenir una consistencia homogènia, deixar reposar uns minuts i cobrir el pastis.
El toc final, com podeu veure, varen ser les cireretes.
Apa Isabel, un pastís deliciós. I amb cireretes d'arbós! I al microones? Ole, ole. Bon cap de setmana,
ResponEliminaNani
La corona al micro es super fàcil i si tens un compromis molt ràpid.
EliminaQuin pastís més llaminer!! I un reportatge preciós!!
ResponEliminaTens un premi al meu bloc! Passa a recollir-lo!
http://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2012/12/un-premi-per-al-blog.html
Petonets!
Gràcies, acabo d'obrir el correu i....
EliminaHo sorpresa!!!!!!
Boníssim! Saps que no he vist mai les cireres de l´arboç?...sempre en foto però mai al natural.Costa tant de trobar-les al mercat.
ResponEliminaEs una pasada el veure els arbres florits, fa nolt de goig tan vermelletes.
EliminaA partir d'ara es quan floreigen.
Vau passar un bon dia i molt profitós! la corona t'ha quedat ben bona i amb aquestes cireretes... ummmmm! jo no les he provat mai.
ResponEliminaPetonets
Quan vas al bosc i les veus tant vermelletes, venen de gust, menjar un parell.
EliminaPetonets
Isabel, no només fas un pastís ideal per a tots els xocolaters sinó que a més aprofites un fruit silvestre de temporada i boníssim!!! Diuen que si menges massa cireres d'arboç t'emborratxes... he he he. Petonets!
ResponEliminaNo ho sabia aixó de que t'emborratges amb cireretes d'arboç, es cert cada día s'apren alguna coseta que no sabiem.
EliminaPetonets guapa
Isabel; Vés per on, un pastís, fácil de fer i acompanyat amb un fruit, les cireres d'arbóç (en castellà; madroños) diferent i del qual fermentat, s'obté una beguda alcohólica. Dels fruits s'en fan pastisos i melmelades.
ResponEliminaDiferent i de ben segur molt i molt bo Isabel¡¡ :-D
Aquests dies anem a escalar i sempre ens atimem de cireres d'arboç, que madures són boníssimes!
ResponEliminaI com a decoració, també queden molt boniques.