DIES D' IL·LUSIÓ I DE SOMNIS
Somiem..... un mon sense guerres, un mon just, un mon solidari, un mon sense fam, un mon amb infants feliços........ Tots junts podem fer-ho realitat.
BON NADAL !!!!! i somiem........
TORRÓ DE XOCOLATA AMB TARONJA |
MASSAPÀ AMB FRUITA CONFITADA |
GALETES DE NADAL |
INGREDIENTS
250 grams de xocolata fondant o postres
150 ml. de nata
1 bossa de crocant (Mercadona) o dauets de ametlla.
100 grams de tires de taronja confitada
1 taronja
20 grams de mantega
SOM-MI
Escalfar la nata amb una pell de taronja, quan arrenqui el bull reservar.
Desfer la xocolata al microones al 50% de potencia, vigilant no es cremi, afegir la nata, barrejar be fins que quedi una crema, quan sigui tèbia afegir la mantega, el crocant i trossets molt petits de taronja confitada (es por afegir unes gotes de licor de taronja).
Emmotllar amb un tupperware rectangular i ficar a sobre unes tires o rodelles de taronja confitada i crocant.
Deixar refredar al frigo i quan sigui dur guardar.
MASSAPÀ AMB FRUITES CONFITADES
INGREDIENTS
350 g de farina
d'ametlla
150 g. de
sucre
125 ml.
aigua
fruita
confitada
1 ou
SOM-MI
Fel l'almívar amb
l'aigua i el sucre i quan comenci a tenir consistència abocar la farina d'ametlla,
remenar a foc lent fins que es faci una massa homogènia que es desenganxi de les
parets del pot.
Deixar refredar i afegir la clara d'ou, mesclar i deixar reposar
a la nevera.
Folrar un motlle
amb paper film. Al damunt, posar una capa de la massa d'ametlles, al fons i
parets, posar un tipus de fruita confitada, un altre capa d'ametlla, una altra
de fruita, i així fins a acabar amb una de pasta d'ametlles.
Treure del motlle,
pintar amb el rovell i enformar a 180 graus fins que estigui ben
daurat.
GALETES DE NADAL
INGREDIENTS
300 grams de farina
300 grams de sucre
250 grams de mantega de porc
100 grams de ametlles moltes
1 ou gran o 2 petits
1 pessic de sal
canyella en pols
sèsam
sucre molt
ametlla laminada
SOM-MI
Torrar la
farina amb una paella, uns minuts i retirar abans que agafi color.
Posar la farina amb un bol o sobre el marbre de la cuina i al centre la mantega, les ametlles el sucre, la canyella, la sal i l'ou.
Treballar bé amb les mans fins que la massa quedi fina. Deixar reposar una estona.
Quan siguin fredes, empolvorem amb sucre molt. Guardar embolicades amb paper de seda o amb una caixa conservadora (tapper).
El dibuix està fet per la nostra filla Agnès, son el nostres 3 nets i el gatet somian.
BON NADAL PER TOTHOM I QUE ELS NOSTRES SOMNIS ES FACIN REALITAT !!!
Posar la farina amb un bol o sobre el marbre de la cuina i al centre la mantega, les ametlles el sucre, la canyella, la sal i l'ou.
Treballar bé amb les mans fins que la massa quedi fina. Deixar reposar una estona.
Estirar la massa amb les
mans o amb un corró i fer boletes o tallar amb un talla
galetes.
Colocar amb una plata per anar al forn, empolvorar amb sèsam i ficar al forn a temperatura baixa uns 140 o 150º ( escalfat prèviament), uns 30 minuts, fins que agafant color.
Colocar amb una plata per anar al forn, empolvorar amb sèsam i ficar al forn a temperatura baixa uns 140 o 150º ( escalfat prèviament), uns 30 minuts, fins que agafant color.
Quan siguin fredes, empolvorem amb sucre molt. Guardar embolicades amb paper de seda o amb una caixa conservadora (tapper).
El dibuix està fet per la nostra filla Agnès, son el nostres 3 nets i el gatet somian.
BON NADAL PER TOTHOM I QUE ELS NOSTRES SOMNIS ES FACIN REALITAT !!!
Què bonic!!!! tant de bó això que somieu es pogués fer realitat!!!!!
ResponEliminaUna forta abraçada!!!
Bon Nadal per tots vosaltres també i una forta abraçada!!!
ResponEliminaCom es disfruta fent totes auqestes cosetes,eh?
Petonets.
Bones festes Isabel! Que durant el 2013 continuïs fent aquestes receptes tant bones com les d'avui.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
Bones festes!. I si els somnis es fessin realitat???. Una forta abraçada!
ResponEliminaIsabel; Tenim el que tenim, i aixó és molt...
ResponEliminai les galetes de Nadal, no són una realitat...?
Molt bones festes Isabel, per a tu i tots els que estimes¡¡ :-D
Quines coses més bones has preparat!!! el massapà té molt bona pinta!!! Molt bones festes per a tots vosaltres i bon any!petons
ResponEliminaEls millors somnis del món!
ResponEliminaBon Nadal i feliç 2013!
Aquí et deixem aquesta gran frase, i Bon Nadal “El cocinero no es una persona aislada, que vive y trabaja sólo para dar de comer a sus huéspedes. Un cocinero se convierte en artista cuando tiene cosas que decir a través de sus platos, como un pintor en un cuadro” Joan Miró :)
ResponElimina