L'última recepte d'aquest any, us volia desitjar un feliç 2017
Uns amics nostres, ens varen regalar uns caquis. Fruita dolça i que te poders nutritius, sobre tot antioxidants, una bona manera de aprofitar-los és fer melmelada.
INGREDIENTS
1 quilo de caquis (palosanto)
500 grams de taronja
700 grams de sucre
1 llima
1/2 copa de rom
SOM-HI
Rentar i pelar els caquis, tallar-los a trossos i col·locar-los en un bol.
Pelar les taronges, intentant treure el màxim de pell blanca i tallar-les.
Barrejar-ho tot, conjuntament amb el sucre. Deixar reposar.
Ficar amb una cassola conjuntament amb la raspadura de la llima i el seu suc.
Coure a foc lent, fins que estigui cuit i passar per la batedora (uns 40 minuts).
Tornar a ficar al foc. Quan arrenqui el bull, afegir el rom i coure uns 15 minuts més.
Mentrestant esterilitzar els pots de vidre (bollin-los).
Omplir els pots quan creiem que la melmelada ha agafat la textura adequada, en calent.
Tapar-los i col·locar-los cap per avall, deixant-los refredar unes 12 hores (tota la nit) o bé, coure'ls al bany maria.
Una recepta molt interessant, però a mi la melmelada de caquis em queda aspra, encara que siguin molt madurs, aquesta no?
ResponEliminaAbans els provo. Sí que és veritat alguna varietat es més aspra.
ResponEliminaAl tastar-los ja es nota.
Gràcies per visitar el meu blog.
Bon any!!!!!!!!!
Molt dolça entrada. Bon any!
ResponEliminaAquesta melmelada segur que és per menjar-la a cullerades....!! Quina combinació més deliciosa!! Jo també he volgut fer alguna recepta amb caqui, bé amb persimon, per començar l'any! Molt de color i dolçor per començar bé l'any 2017! Una abraçada i Bon Any Nou!
ResponElimina