La meva foto
Benvinguts a la meva cuina! Aquí hi trobareu, tot tipus, de receptes per la cuina del dia a dia. I algunes d'elles, elaborades al microones. Descobrireu que és una eina que serveix, per quelcom més, que per escalfar un got de llet! Espero que la visita sigui profitosa. I que en disfruteu, tant, com jo cuinant.

dissabte, 31 de desembre del 2016

MELMELADA DE CAQUI I TARONJA


                         L'última recepte d'aquest any, us volia desitjar un feliç 2017

Uns amics nostres, ens varen regalar uns caquis. Fruita dolça i que te poders nutritius, sobre tot antioxidants, una bona manera de aprofitar-los és fer melmelada.

INGREDIENTS
1 quilo de caquis (palosanto)
500 grams de taronja
700 grams de sucre
1 llima
1/2 copa de rom

SOM-HI 

Rentar i pelar els caquis, tallar-los a trossos i col·locar-los en un bol.

Pelar les taronges, intentant treure el màxim de pell blanca i tallar-les.

Barrejar-ho tot, conjuntament amb el sucre. Deixar reposar.

Ficar amb una cassola conjuntament amb la raspadura de la llima i el seu suc.

Coure a foc lent, fins que estigui cuit i passar per la batedora (uns 40 minuts).

Tornar a ficar al foc. Quan arrenqui el bull, afegir el rom i coure uns 15 minuts més.

Mentrestant esterilitzar els pots de vidre (bollin-los).

Omplir els pots quan creiem que la melmelada ha agafat la textura adequada, en calent.

Tapar-los i col·locar-los cap per avall, deixant-los refredar  unes 12 hores (tota la nit) o bé, coure'ls al bany maria. 
 

4 comentaris:

  1. Una recepta molt interessant, però a mi la melmelada de caquis em queda aspra, encara que siguin molt madurs, aquesta no?

    ResponElimina
  2. Abans els provo. Sí que és veritat alguna varietat es més aspra.
    Al tastar-los ja es nota.
    Gràcies per visitar el meu blog.
    Bon any!!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. Aquesta melmelada segur que és per menjar-la a cullerades....!! Quina combinació més deliciosa!! Jo també he volgut fer alguna recepta amb caqui, bé amb persimon, per començar l'any! Molt de color i dolçor per començar bé l'any 2017! Una abraçada i Bon Any Nou!

    ResponElimina